Dvakratna svetovna prvakinja v smuku Ilka Štuhec Crans Montano zapušča z dvema uvrstitvama v najboljšo petnajsterico. Smuka na tem prizorišču v Švici je končala na 12. in 13. mestu, na alpski kombinaciji pa je nastopila zgolj na superveleslalomu, slaloma namreč zaradi slabega počutja zadnjih deset dni ni mogla trenirati.

“Zadnjih deset dni nisem povsem zdrava, tako da slaloma nisem mogla trenirati. Na snegu sem bila ta teden zgolj toliko, kot je bilo nujno potrebno, torej na treningu in smukaških tekmah, saj si želim čimprejšnjega okrevanja,” je po koncu tedna v Crans Montani sporočila Štuhčeva.

Da ne bo nastopila, se je odločila v soboto zvečer

“Kombinacijski superveleslalom je bil torej zame zgolj dober trening, že v soboto zvečer sem se odločila, da v slalomu ne bom nastopila,” je še povedala Mariborčanka, ki je bila letos najboljša s šestim in sedmim mestom na smukih v Garmisch-Partenkirchnu in Altenmarkt-Zauchenseeju.

Štuhčeva je na osmih smukih v sezoni 2019/20 zbrala 167 točk, s čimer je trenutno 14. v posebnem smukaškem seštevku svetovnega pokala. Štirinajsta pozicija v razvrstitvi smuka pomeni, da si je zagotovila nastop na finalnem smuku sezone 18. marca v Cortini d’Ampezzo.

Do konca sezone še dva superveleslaloma

V boju za razvrstitev superveleslaloma je bila nekoliko manj uspešna. Trenutno je 27. s 40 točkami na petih superveleslalomih.

Do konca sezone sta še dva superveleslaloma. Šesti bo naslednjo soboto na prizorišču La Thuile v Italije, kjer se bodo delile še zadnje vstopnice za nastop na superveleslalomskem finalu sezone 19. marca v Cortini.