Šport

Tim Gajser v Indoneziji upa na nov uspeh

Uredništvo , 23.06.22 ob 14:02

Gajser bo tudi edini slovenski predstavnik v Sumabawi, saj se Jan Pancar, ki tekmuje v razredu MX2, tokrat ni podal na dolgo pot.

Tim Gajser v Indoneziji upa na nov uspeh

Konec tedna se bo nadaljevala sezona svetovnega prvenstva v motokrosu. Karavana najboljših na svetu bo tokrat gostovala na novem prizorišču v Indoneziji, po zadnji dirki, kjer je zmagal, pa nove izzive z veseljem pričakuje tudi najboljši dirkač elitnega razreda MXGP v tej sezoni Tim Gajser.

Gajser je zmagal na prejšnji dirki razreda MXGP za veliko nagrado Nemčije v Teutschenthalu, s čimer je prekinil tri dirke dolg zmagovalni post. V skupnem seštevku svetovnega prvenstva pa ima že več kot 100 točk prednosti.

To je bila za nekdanjega svetovnega prvaka prva zmaga po začetku maja v italijanski Maggiori, skupno pa sedma v sezoni. Na nemški dirki je sicer ostal brez najbližjega zasledovalca v seštevku, Francoza Maxima Renuaxa, ki je padel v kvalifikacijah, si poškodoval vretenca in na dirki ni nastopil. Ni pa ga niti na startnem seznamu za indonezijsko dirko.

Več kot 100 točk prednosti

V seštevku ima zdaj Gajser 485 točk oziroma 101 točko naskoka pred po novem najbližjim tekmecem Švicarjem Jeremyjem Seewerjem, tretji je Španec Jorge Prado, ki zaostaja 119 točk.

Indonezijska dirka bo za vse dirkače velik izziv, saj na tem terenu še niso dirkali. Dirkališče Samota je dolgo 1695 metrov, obdaja pa ga pet jezer. Karavana motokrosistov se sicer sploh prvič po letu 2019 vrača v Azijo, saj zaradi koronskih omejitev dirk tam v letih 2020 in 2021 ni bilo. Gajser pa ima na zadnjo indonezijsko dirko leta 2019 lepe spomine, saj je takrat zmagal.

“Lepo se je bilo vrniti v zmagovalno formo v Nemčiji. Obenem je to tudi spodbuda za novo dirko, ki pomeni prvo prelomnico sezone. Ker bo po njej manjši premor, bomo imeli vsi priložnost, da si napolnimo baterije. Zame in za Hondo pa je Indonezija pomembna dirka, saj Honda obvladuje motociklistično industrijo v tem delu sveta. Upam, da se bo zbralo tudi veliko navijačev, fotografije in posnetki steze pa obljubljajo res lepo tekmo,” je za spletno stran svoje ekipe pred preizkušnjo v Indoneziji dejal Gajser.

V soboto bodo kvalifikacije razreda MXGP ob 10. uri po slovenskem času, v nedeljo bosta vožnji na sporedu ob 7.15 in 10.10, v razredu MX2 pa ob 6.15 in 9.10.

STA