V München, kjer se danes popoldan obeta nogometni spektakel, ko se bosta v skupinskem delu evropskega prvenstva v nogometu pomerili ekipi Slovenije in Srbije, so se odpravile množice slovenskih navijačev. Danes bo za naše nogometaše pesti stiskalo več kot 20.000 slovenskih navijačev. Zbirno mesto za slovenske navijače je bilo že ob 10.00 na Marijinem trgu.

[[image_1_article_67331]]

[[image_2_article_67331]]

Postavljen bo nov rekord obiska tekme Slovenije na tujih tleh, ki je star zgolj nekaj dni, natančneje od nedelje, ko si je tekmo z Dansko ogledalo okoli 12.000 slovenskih navijačev.

Osrednji trg je tako že poln, vročica narašča, slovenski navijači pa že veselo poskakujejo in pojejo navijaške himne.

Od uradne številke 20.000 slovenskih nogometnih navdušencev se jih je 350 v bavarsko prestolnico odpravilo s posebnim navijaškim vlakom. Kot so v izjavi za javnost sporočili s Slovenskih železnic, je bilo navdušenje nad potovanjem z vlakom, ki ima v svoji sestavi tudi restavracijsko vagon, izjemno. Pred odhodom vlaka so potniki prejeli navijaške rekvizite I feel Slovenija, tako je vzdušje na vlaku postalo še bolj barvito in glasno.

[[image_3_article_67331]]

V centru Maribora bo možno tekmo spremljati na velikem zaslonu na Grajskem trgu, kjer se prav tako pričakuje množica in vročo navijaško vzdušje.