Približno 24.000 navijačev na stadionu Arthur Ashe je po več kot treh urah igre kljub temu 40-letno Williamsovo, za katero je bil to zadnji dvoboj kariere, slavilo kot zmagovalko.

Williamsova, zmagovalka 23 grand slamov in šestkratna zmagovalka OP ZDA, je na svojem poslovilnem turnirju z dvema presenetljivima zmagama v uvodnih krogih navijačem vzbudila upe na morebitni 24. naslov na turnirjih za veliki slam, s katerim bi izenačila rekord vseh časov Avstralke Margaret Court.

Za Williamsovo, ki bo na OP ZDA prvič po prvencu leta 1998 izpustila osmino finala, pa je bil to bržkone zadnji dvoboj na turnirjih za grand slam v njeni veličastni karieri. Izjemna športnica je namreč že pred tedni pred prihodom v New York napovedala konec kariere.

Po dvoboju je Willliamsova, ki je zadnji naslov na grand slamih osvojila leta 2017, dejala, da ne namerava spremeniti svoje odločitve o koncu kariere, vendar da “nikoli ne veš”. Po porazu se je že ozrla proti življenju po koncu kariere in “drugačni Sereni”.

V pogovoru na igrišču je dejala, da je zadovoljna s svojimi predstavami v New Yorku. “Da lahko igraš na tej ravni, da zaigraš na grand slamu, je potrebno veliko dela. Očitno sem še sposobna tako igrati,” je dejala zvezdnica, ki bo ta mesec dopolnila 41 let.

Čas je za drugačno Sereno

“Zdaj pa sem pripravljena biti mama in raziskovati, kakšna je drugačna različica Serene. Tehnično gledano veljam v svetu še vedno za zelo mlado, zato bi rada uživala življenje, dokler še lahko hodim,” je dodala v smehu.

Čeprav si želi ostati povezana s tenisom tudi na novi življenjski poti, se najprej želi posvetiti petletni hčerki Olympii, ki je zanjo navijala s tribun.

“Moja teniška kariera je bila zlasti zanjo zelo težka. Zato bom res uživala v tem, da bom svoj čas posvetila njej, da bova skupaj uživali v stvareh, za katere doslej nisva imeli časa ali priložnosti,” je poudarila Williamsova in dodala, da je zaradi tenisa doživela toliko izjemnih trenutkov, da si ne predstavlja prihodnosti brez njega.

Na vprašanje, če si bo premislila o koncu kariere, je odvrnila, da o tem ne razmišlja.

“O tem ne razmišljam. Je pa res, da sem imela vedno zelo rada Avstralijo,” je pomenljivo dodala in se ozrla proti OP Avstralije, ki bo januarja v Melbournu; ta turnir je doslej osvojila sedemkrat.

Tomljanovićeva, ki je ameriško legendo premagala s 5:7, 7:6 (4) in 1:6, se bo v osmini finala srečala z Rusinjo Ljudmilo Samsonovo.

Izpadla tudi v dvojicah s sestro Venus

Že dan prej je Williamsova skupaj s sestro Venus izpadla na verjetno zadnjem skupnem profesionalnem nastopu v dvojicah.

Štirinajstkratni zmagovalki turnirjev za grand slam sta izgubili proti češkemu paru Lucie Hradecka – Linda Noskova s 6:7 (5), 4:6. Zahvaljujoč posebnemu povabilu sta se sestri Williams prvič po odprtem prvenstvu Francije leta 2018 vrnili skupaj na igrišče.

STA