Mariborčan Rok Možič je po odigranem svetovnem prvenstvu, ki so ga Slovenci končali na četrtem mestu, že na delu v svojem klubu. Možič, ki je v pogovoru za naš portal pred kratkim dejal, da si letos s svojo ekipo Verono želi uvrstitev v playoff, je uspešno začel na pripravljanjem turnirju, ki se odvija na Poljskem.

Verona – Barkom 3:1 (-23, 31, 21, 20)

Spirito 1, Možič 21, Keita 25, Cortesia 10, Mosca 9, Sapožkov 3, Perrin 10, Magalini, Zanotti, Grozdanov 2, Raphael 2, Jensen, Gaggini (L), Bonisoli (L)

Možič je lansko leto bil točkovno najboljši igralec italijanske lige, v prvi tekmi v novi sezoni, pa je že vknjižil 21 točk in bil drugi najučinkovitejši igralec svoj ekipe. Najboljši je bil korektor iz Malija Noumory Keita, ki je prišel v Verono iz Južne Koreje.

“Lepo je biti nazaj v ekipi. Smo tudi močnejši kot lani. Prišlo je nekaj fantov, ki so res izjemni, še nikoli nisem videl česa podobnega. Keita, Sapožkov, Grozdanov, … Vesel sem, da smo zmagali. Imeli smo nekaj težav, prvič smo igrali skupaj, veliko stvari lahko še izboljšamo, a najpomembneje, da smo sezono odprli z zmago,” je dejal mladi Mariborčan za klubsko spletno stran.

Vrhunci s tekme med Verono in Barkomom: