Ekvadorski kolesar Richard Carapaz (Ineos) je zmagovalec 14. etape dirke po Španiji. Carapaz je v cilj današnje zahtevne preizkušnje s sklepnim vzponom na 1820 metrov visoko goro Sierra de La Pandera prišel z osmimi sekundami prednosti pred Kolumbijcem Miguelom Angelom Lopezom (Astana) in Primožem Rogličem (Jumbo Visma).

Dvaintridesetletni Zasavec, ki letos naskakuje četrto zmago v nizu na Vuelti, je zmanjšal zaostanek za vodilnim Belgijcem Remcom Evenepoelom (Quick-Step Alpha Vinyl). Po današnji etapi med krajema Montoro in Sierra de La Pandera v dolžini 160,3 km za deset let mlajšim Belgijcem zaostaja 1:49 minute, pred tretjeuvrščenim Špancem Enricom Masom (Movistar) pa ima 56 sekund prednosti.

Drugi slovenski predstavnik Jan Polanc (UAE Emirates) je danes zasedel 23. mesto (+3:06), v skupni razvrstitvi je z devetega nazadoval na 12. mesto (+10:10).

V nedeljo bo na sporedu nova zahtevna gorska etapa z dvema vzponoma prve težavnostne kategorije od Marzosa do Sierra Nevade v dolžini 153 km