Nogometaši Maribora bodo jutri v 3. krogu Prve lige Telemach gostovali na Bonifiki, stadionu NK Koper, ki je pred dnevi, po podaljških, izpadel v kvalifikacijah za Konferenčno ligo proti Vaduzu iz Lihtenštajna

Mariborčani v Koper potujejo oslabljeni za Milca in Pihlerja, ki bosta odsotna dlje časa, prav tako v kadru ne bo Žuglja in Sirka. “Moramo se prilagoditi, poiskali bomo nove rešitve. Do nedelje bomo pripravili predviden načrt. Časa za počitek ni, popolna osredotočenost je le na naslednji tekmi. Koper ima posamično kakovost, sposobni so reševati situacije 1 na 1 in jim ne smemo puščati preveč prostora. Fantje so med tekmo v Kišinjevu pokazali drugačen obraz, tudi z veliko mero bojevitosti in na teh temeljih moramo nadaljevati. Gremo odločno v novih 90 minut, po točke, potem pa z dodatno pozitivno energijo v priprave na dvoboj s Helsinki,” je dejal za klubsko spletno stran glavni trener Radovan Karanović.

V tem tednu je bilo zelo pestro v Ljudskem vrtu, prišli so trije novi nogometaši. Vladan Vidaković je prišel na pozicijo zadnjega veznega, Nigerijec Ishaq Kayode Rafiu bo zaostril konkurenco na krilu, medtem ko je Andraž Žinič bil nujen za okrepitev bočne pozicije, po poškodbi kapetana Martina Milca.

“Veseli me, da smo rešili določene težave. Žiniča poznam že nekaj časa, poznam njegov način igre in verjamem, da bo pomenil okrepitev za moštvo. Prav tako tudi Vidaković, ki nam prinaša drugačno dimenzijo v zvezni vrsti. Razumljivo bosta potrebovala nekaj časa za prilagajanje, na zahteve v igri, na klub, na razmere v Mariboru. Bomo pa skušali skrajšati obdobje prilagajanja in oba bosta v kadru že za tekmo v Kopru,” o spremenjeni podobi moštva Radovan Karanović.

Maribor potrebuje znova dobro predstavo

24-letni Argentinec Ignacio Guerrico se je v zadnjem obdobju izkazal z raznovrstnostjo, na običajnem položaju v obrambi ali tudi višje ob stranski črti. “Če mi trener nameni priložnost, jo bom zagrabil in skušal pomagati moštvu po najboljših močeh. Pogovorila sva se, ustrezata mi obe vlogi. Lahko sem bolj obrambno usmerjen, znajdem se tudi v bolj ofenzivni vlogi. Maribor ima 25 igralcev, vsak ima kakovost, da opravi svoj del naloge v katerikoli postavitvi. S tremi ali štirimi v obrambi, na levi ali desni strani in ne glede na taktične zahteve. Zavedamo se, da moramo izkoristiti vsako priložnost, ki nam je ponujena, saj je v moštvu velika konkurenca.”

Ob napovedniku gostovanja na Bonifiki ne manjka odločnosti, Guerrico poudarja: “Nedeljska tekma za nas pomeni priložnost, da povrnemo občutke iz prejšnje sezone. Koper je igral odlično, s tem, ko so vršili pritisk na nas, so poskrbeli, da smo tudi mi morali igrati boljše. Potrebujemo znova zelo dobro predstavo, z visoko stopnjo agresivnosti in verjamem, da je pred nami zanimiva tekma. Ekipa je doživela precej sprememb, predvsem v ofenzivnem delu. Gre za proces, ki zahteva nekaj časa, toda verjamem, da bomo iz tekme v tekmo na višjem nivoju.”