“BiH je zasluženo zmagala,” je uvodoma dejal selektor slovenske košarkarske reprezentance Aleksander Sekulić, po porazu proti BiH z rezultatom 93:97. “Bosna in Hercegovina je odigrala odlično tekmo, mi pa od prvih minut dalje nismo bili pravi. Že od začetka smo ji pustili preveč prostora, nismo bili dovolj agresivni v obrambi, zato so se njeni igralci razigrali in začeli zadevati z vseh pozicij. V drugem polčasu smo slabo zapirali prostor pod svojim obročem in na koncu je bil poraz neizbežen. Upam, da se bomo iz tega poraza kaj naučili, saj nas že v torek čaka nova naporna tekma proti gostitelju prvenstva, ki je v odlični formi.”

Edo Murić je dejal, da bolje sedaj izgubiti kot kasneje v izločilnih bojih. “Preveč zaspano smo vstopili v tekmo, saj smo očitno mislili, da se bo BiH sama premagala. Bila je boljša in zaslužena osvojila dve točki, mi pa smo videli, da nam manjka še kar nekaj stvari. Bolje, da smo to spoznali zdaj kot v izločilnih bojih. Recept torej poznamo, komaj čakam tekmi z Nemčijo in Francijo, da vidimo, ali smo ali nismo.”

Slab začetek tekme

Klemen Prepelič se je enako, kot selektor Sekulić in Murić, strinjal, da je slab začetek bil uvod v poraz. “Bosanci so začeli verjeti po 8:0. V nekaterih trenutkih smo prevzeli pobudo, vodili za nekaj košev, vendar smo se preveč naslanjali na individualne rešitve. Tekmec je to znal izkoristiti in zasluženo zmagal. Poraz ni alarmanten, bolj me skrbi naša igra. Treba bo strniti vrste in se pripraviti na naslednjo tekmo. Danes očitno niti igralci niti strokovni štab nismo bil pripravljeni na tekmeca.”

Uvodna tekma tretjega kola skupine B v Kölnu med Litvo in Nemčijo je s 109:107 po dveh podaljških pripadla gostiteljem prvenstva. V večerni tekmi sedaj igrata še Francija in Madžarska. Na lestvici vodi Nemčija s stoodstotnim izkupičkom, Bosna in Hercegovina in Slovenija sta zbrali po dve zmagi in en poraz.

Po pestrem košarkarskem vikendu v ponedeljek v Kölnu sledi drugi dan premora, za konec skupinskega dela pa se bodo Slovenci pomerili še z gostitelji Nemci (torek ob 20.30) in Francozi (sreda ob 17.15). Tekmi boste lahko spremljali na POP TV.