Pred Mariborom je povratna nogometna tekma drugega kroga kvalifikacij za ligo prvakov proti moldavskemu Šerifu iz Tiraspola. Njun prvi medsebojni obračun pred tednom dni na Ljudskem vrtu se je končal brez golov, današnja povratna tekma pa se bo na stadionu Zimbruja v moldavski prestolnici Kišinjov pričela ob 19. uri.

Sportklub ni uspel skleniti dogovora z domačim klubom

Mariborska zasedba je v prvem kvalifikacijskem krogu v najbolj imenitnem klubskem tekmovanju na stari celini izločila beloruski Šahtar iz Soligorska, v generalki za današnji obračun pa je v soboto v okviru 2. kroga Prve lige Telemach premagala Gorico s 3:2.

Moldavska zasedba iz mednarodno nepriznane Pridnestrske republike, ki se je v minuli sezoni prek kvalifikacijskega dela prebila v skupinski del lige prvakov, je v prvem kvalifikacijskem krogu izločila Zrinjski iz BiH. Zmagovalec slovensko-moldavskega obračuna se bo v tretjem krogu pomeril z boljšim iz finsko-češkega dvoboja HJK Helsinki – Viktoria Plzen.

Tekmo lahko v tekstovnem prenosu spremljate na Maribor24.

Kot so napisali na NK Maribor, bo tekma žal brez TV-prenosa, saj predstavniki Sportkluba kljub velikim prizadevanjem niso uspeli skleniti dogovora z domačim klubom. Prav tako ni možnosti za izvedbo spletnega prenosa zaradi lastništva pravic za predvajanje v evropskem tekmovanju.