Maribor, jesenski prvak, je v Domžalah začel spomladanski del z remijem (3:3). Točka, s katero mora biti zadovoljen. Z igro vsekakor ne. Kajti ob polčasu je ob Kamniški Bistrici v hudem nalivu na igrišču, ki je pa vseeno omogočalo solidno igro, zaostajal za dva gola. Dvajseta tekma in prejeti goli številka 24, 25 in 26.

Domžale – Maribor 3:3 (3:1)
Strelci:
1:0 Husmani (14.), 1:1 Cretu (19.), 2:1 Ibričić (23. iz 11m), 3:1 Kolobarič (44.), 3:2 Požeg Vancaš (67.), 3:3 Cretu (70.)
20. krog. Športni park Domžale, vreme deževno, igrišče mokro, ampak igralno. Sodnik: Matej Jug (Tolmin);
rumeni karton: Žinić, Ibričić, Sikošek; Felipe Santos, Matko, Pihler, Kronaveter, Mešanović.

Ni pa zaman vratar Ažbe Jug, nemočen pri vseh treh golih, pred tekmo opozarjal, da znajo prejete gole nadoknaditi. Ko je v nadaljevanju prenehalo deževati in je Mauro Camoranesi zamenjal tudi sistem ter poslal v igro Jana Repasa, je Maribor storil tisto, s čimer letos (z)lomi tekmece. Čaka, da storijo napako (več). Vratar Grega Sorčan je imel zelo slab dan in vijoličasti so z iznajdljivostjo Alexandra Cretuja in Rudija Požega Vancaša odnesli točko. Tekma, s katero Camoranesi ne more biti zadovoljen, vijoličastim pa se vseeno še kako pozna, da so imeli spremenjene in otežene priprave.

Začetek zelo slab

Izbor prve enajsterice je pojasnil, zakaj je Camoranesi dolgo vztrajal na generalki proti Nafti z začetno postavo. Ker je ponovil postavitev, saj mu kaj drugega tudi ni preostalo. Sploh v obrambi, kjer je manjkal Ilija Martinović zavoljo kartonov, medtem ko Nemanje Mitrovića še dolgo ne bo nazaj zaradi težke poškodbe. Tako je četrtič začel Luka Koblar, ki je vse tri nastope nabral v septembru, vrnil se je Špiro Peričić, ki je izpustil del priprav. Kar pomeni, da je breme odgovornosti padlo na Aleksa Pihlerja. Ampak sam ni bil kos Domžalam.

Za Maribor se je začelo slabo. Že uvodna predložka Domžal sta pokazala na nesigurnost obrambe, ki se je pošteno lovila v poštenem nalivu. Nato je Zeni Husmani storil, kar se stori v takih pogojih. Pomeril je z razdalje, zadel Roka Kronavetra in dobil želeno. Ažbe Jug je lahko le pospremil, kako je žoga švignila mimo njega.

Toda vijoličasti so nemudoma reagirala, skoraj jezno je Alexandru Cretu udaril po žogi, vratar Grega Sorčan je skušal popraviti slabo podajo, pa mu ni uspelo. Vendar vijloličasti se niso odrešili težav, naj so poskušali s hitrim prodori.  Več težav so si nakopali sami. Žan Kolmanič, senca fanta, ki je opozarjal nase jeseni, je sicer borbeno skušal rešiti situacijo, toda Andraža Žinića je podrl precej v kotu kazenskega prostora. Nespretno, netaktno, nespametno. Senijad Ibiričić je enajstmetrovko pomeril v svojo desno, Jug je računal drugače in vijoličasti so bili spet v zaostanku.

Bizaren gol za 3:1

Do prvega polčasa je Maribor sicer vztrajno iskal jesensko igro, toda Camoranesi ni izbral najboljšega trenutka. In ko so verjeli, da bodo do polčasa vsaj še spravili kakšen strel od daleč, na katere so se pač omejili, so Domžale zabile še tretjega. Čudaška, bizarna, trpka akcija. Od napake do napake. Dolgo, visoko podajo je slabo izbil Blaž Vrhovec na noge Tamarja Svetlina, ki je šel na zmenek z Jugom. Ena na ena, spravil je žogo čezenj, Jug ga je podrl, žoga pa se je ustavila v blatu. Izbijati jo je šel Luka Koblar. Namesto močno in konkretno, je izbijal medlo naravnost v Daria Kolobarića. Obupen polčas, še bolj obupen zaključek in smešen gol.

Nova napaka Sorčana, nov gol Cretuja

Camoranesi je v nadaljevanju vztrajal z začetno postavo do 65. minute. Igra še ni stekla, se je pa poznalo, da je Maribor igral vse bolje, ko je prenehalo deževati. Takoj po dvojni menjavi (namesto Koblarja je vstopil Jan Repas, namesto Kronavetra pa Jan Mlakar) so vijoličasti z menjavo sistema (namesto treh so šli štirje v obrambo) znižali, ko je Kolmanič podal pred gol, paniko obrambe Domžal pa je elegantno z glavo izkoristil Rudi Požeg Vancaš. To je Maribor, ki je melje počasi, ampak ko krene, se tekmecem sesuva načrt.

Tako se je namreč narisala tekma iz jesenskega dela v Ljudskem vrtu, ko je padlo kar sedem golov, moštvi sta se štirikrat zamenjali v vodstvu, slavil pa je naposled Maribor. Izenačenje je prišlo skoraj takoj, ko je Grega Sorčan storil bolečo napako, morda najbolj usodno na tekmi. Cretu je z glavo pomeril po predložku, strel ni bil sila močen, toda Sorčanu je žoga spolzela. Darilo za vijoličaste.

Finiš tekme je minil v pričakovanju, kdo bo zabil zmagoviti gol. Prvi so bili blizu Domžalčani, ko je Husmani z roba kazenskega prostora pomeril, ampak za las zgrešil. Mariboru je zmanjkalo poleg idej tudi nekaj sape, da bi si pripravili priložnost za zmago. Pozna se, da moštvo še zdaleč ni v optimalnem stanju.

Domžale: Sorčan 3, Žinič 7, Vuklišević 6, Karić Šoštarič 7, Sikošek 6, Husmani 6, Pišek 6, Svetlin 7 (od 46. Martinović 5), Ibričić 7, Jakupović 5 (od 82. Markuš), Kolobarić 7; trener: Dejan Djuranović 6.

Maribor: Jug 5, Koblar 4 (od 65. Repas 7), Peričić 7, Pihler 7, Kolmanič 6, Vrhovec 5, Cretu 7, Felipe Santos 5, Požeg Vancaš 6 (od 89. Mešanović -), Kronaveter 6 (od 65. Mlakar 5), Matko 6; trener: Mauro Camoranesi 6.