Primož Roglič zaradi padca ne bo nadaljeval dirke po Španiji, so pred začetkom 17. etape sporočili iz ekipe Jumbo-Visma. S tem so končane tudi sanje o četrti zaporedni zmagi na zadnji tritedenski dirki sezone.

Dvaintridesetletni Zasavec je v torek napadel v zadnjih kilometrih 16. etape, nato pa grdo padel tik pred koncem v boju za etapno zmago. Povsem okrvavljen in načet je nato ciljno črto v Tomaresu prečkal kot 35., a zaradi sprinterskega pravila zabeležil čas zmagovalca. Kljub temu, da je pridobil osem sekund v primerjavi z vodilnim Belgijcem Remcom Evenepoelom, so iz moštva kasneje sporočili, da je nadaljevanje Vuelte za trikratnega zaporednega zmagovalca vprašljivo.

Padec mu je letos prekrižal načrte že dvakrat

Roglič je zaradi obsežnosti poškodb predčasno končal tudi letošnjo Dirko po Franciji. Zdaj se podobno ponavlja tudi na Dirki po Španiji, kjer je lovil četrto zaporedno zmago. Obojekrat je kriv padec. Roglič je pri padcu utrpel številne udarnine, ima površinske poškodbe desnega komolca, desnega kolka, desnega kolena in desne strani prsnega koša.

Roglič se je v sprintu, v katerem bi bil sicer nemočen proti izrazitejšim sprinterjem, postavil na zadnje mesto, a nato zadel ob Britanca Freda Wrighta in močno treščil ob tla.

Danes zjutraj pa so pri Jumbo-Vismi na družbenih omrežjih objavili: “Na žalost Primoža Rogliča ne bo na startu 17. etape zaradi posledic včerajšnjega padca. Hvala za vse lepe trenutke na letošnji Vuelti. Imel si velike načrte za prihodnje dni, ampak na žalost ti to ni bilo usojeno,” so zapisali na Twitterju.

Danes bo na sporedu razgibana etapa od Aracene do zaključnega vzpona na samostan Tentudio (162,3 km).