V Ljudskem vrtu bo v okviru kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2022 gostila Rusijo, so sporočili z Nogometne zveze Slovenije (NZS). Jeseni pa bo tudi v tem tekmovanju na voljo tehnologija VAR.

Slovenska vrsta je v Ljudskem vrtu nazadnje igrala 17. novembra 2015, ko je v dodatnih kvalifikacijah za evropsko prvenstvo igrala 1:1 z Ukrajino. Lepše spomine ima na Rusijo, saj jo je prav v Mariboru 18. novembra 2009 premagala in se uvrstila na svetovno prvenstvo 2010.

Za slovensko vrsto na tekmi novost

Izbrance Matjaža Keka sicer že septembra čaka nadaljevanje kvalifikacij za SP 2022. Najprej bodo v Stožicah, kakor trenutno kaže, tudi z gledalci, gostili Slovaško, tri dni pozneje pa še Malto. V šestem krogu kvalifikacij pa bo sledilo še gostovanje v Splitu pri Hrvaški, ki jo je Slovenija v prvem krogu v Ljubljani premagala z zadetkom Sandija Lovrića.

Kot so še sporočili z NZS, reprezentance v sklopu kvalifikacij za SP 2022 septembra čaka novost. Pred dnevi sta namreč Evropska nogometna zveza (Uefa) in Mednarodna nogometna zveza (Fifa) v dopisu članicam prižgali luč za uporabo videotehnologije tudi v kvalifikacijah za SP. Tako bo Slovenija drugo in tretjo domačo zmago lovila pod budnim očesom tehnologije VAR.

“Po zamiku uvedbe tehnologije VAR zaradi pandemije covida-19 so rezultati zadnjih analiz Uefe, ob soglasju Fife, pritrdili, da je uvedba videotehnologije izvedljiva, tehnologija pa bo v uporabi od septembra 2021,” so zapisali pri obeh krovnih organizacijah.