Po dolgem čakanju je prispela okrepitev v vrstah mariborskega nogometnega kluba. NK Maribor je namreč okrepil Ishaq Kayode Rafiu. Po vmesni predstavitvi in registraciji na daljavo so 21-letnemu Nigerijcu tudi uradno dobrodošlico v Ljudskem vrtu izrekli v torkovem popoldnevu.

Zaradi zapletenega postopka se bo mariborskim nogometašem pridružil nekoliko kasneje

“Navdušen sem, da sem tukaj. Zelo dolgo je trajalo, a sem vesel, da sem postal del NK Maribor. Obljubil sem si, da bom storil vse, da bi pokazal, kaj zmorem in pomagal moji ekipi,” je poudaril ob prihodu novi dom.

Zaradi urejanja zahtevane papirologije ob prvi selitvi v Evropo se bo pridružil nekoliko pozneje, a v dobrem stanju, so zapisali na spletni strani kluba.

“Spoznanje, da bom prvič igral v Evropi, pomeni uresničitev mojih sanj. Med procesom pridobivanja vizuma sem bil aktiven in nisem zamudil nobenega treninga. Zdaj sem tukaj in lahko takoj začnem z delom. Ne bo me treba čakati, lahko se pridružim pri delu najhitreje, kot je mogoče.”

Nigerijec, ki komaj čaka, da bo stopil na mariborsko zelenico, saj je uvodno fazo spoznavanja z zahtevami, ki ga čakajo, opravil že v domačem kraju. “Ves čas sem spremljal tekme Maribora in spodbujal moštvo. Veliko sem se naučil, saj menim, da je pomembno, da kot igralec že pred prihodom veš, kako igra tvoja ekipa. Da nimaš težav, ko se pridružiš. Tako sem si ogledal precej tekem, na zadnji smo igrali s tremi branilci. Ker je bila tekma v gosteh, smo morali zgostiti sredino in tako priti do želenega rezultata ter zmage z 1:0. Pridobil sem veliko informacij, zame je še težko izgovoriti imena nekaterih soigralcev, a bom sčasoma spoznal vse. Verjamem, da imamo dobro ekipo in bomo to tudi potrdili.”

Prvi trening v Ljudskem vrtu bo opravil v sredo. Za številko, ki jo bo nosil na vijoličastem dresu, si je izbral številko 31.

“Rad dosegam zadetke, a tudi prispevam asistence. Ko podaš, ti bo soigralec podal nazaj in to je osnovno pravilo igre. Komaj čakam, da bom prvič igral pred navijači Maribora. To bo poseben trenutek in vem, da bo zame odslej vse drugače.”