Nogometaši Maribora bodo danes ob 19. uri začeli povratno tekmo zadnjega kroga kvalifikacij konferenčne lige. Izbranci Damirja Krznarja bodo gostovali v Cluju, kjer bodo iskali pot v skupinski del tega tekmovanja. Dvoboj je povsem odprt, saj se je prva tekma v Ljudskem vrtu končala z 0:0.

Tekma, ki pomeni Evropo ali ne

To je tekma, ki pomeni Evropo ali ne. Maribor vedno cilja na evropske tekme, lepo bi bilo spet gostiti evropske klube v Mariboru. Naredili bomo vse, da nam uspe,” je pred odhodom v Romunijo dejal strateg Maribora Krznar in dodal, da pričakuje podobno tekmo, kot je bila prva, da pa morajo biti njegovi nogometaši pogumnejši, konkretnejši in iskati zadetek.

Da bo težko, je poudaril vezist Jan Repas, ki na prvi tekmi ni igral, zdaj pa se po kazni vrača v ekipo, v kateri pa še vedno ne bo poškodovanih Maxa Watsona, Aleksa Pihlerja, Ažbeta Juga, Danijela Šturma in tudi Martina Milca, a je slednji vseeno odpotoval s soigralci kot moralna podpora.

Mislim, da si lahko z našo igro ustvarimo medprostore in te izkoristimo.

Vemo, da nas čaka zelo težka tekma. Zavedamo se kakovosti Cluja. Graditi moramo na prvi tekmi in se truditi, da ne dobimo gola, v napadu pa si moramo pripraviti kako priložnost več,” je povedal Repas in dodal: “Mislim, da si lahko z našo igro ustvarimo medprostore in te izkoristimo.”

Samo preboj v konferenčno ligo klubu prinese 2,94 milijona evrov, zmaga v skupinskem delu pomeni 500.000 evrov, neodločen izid pa 166.000 evrov. Za slovenske razmere torej niti finančni vidik ni zanemarljiv, bo pa naloga vse prej kot lahka, nenazadnje ima Cluj po Transfermarktu skoraj štirikrat bolj vredno ekipo od mariborske.

Tekmo v Cluju na stadionu dr. Constatina Radulescuja s kapaciteto nekaj več kot 22.000 gledalcev bodo sodili Škoti John Beaton, Daniel McFarlane in Douglas Potter.

STA