Z vrnitvijo reprezentantov se je po dnevu premora začela druga pripravljalnega obdobja. Vsi udeleženci reprezentančnih akcij so nazaj v klubskem delovnem ritmu, sporočajo iz NK Maribora.

“V soboto imamo prvo lažjo pripravljalno tekmo, do takrat bomo skušali dodajati intenzivnost. Vse bomo počeli z namenom, da pridemo do ustreznega nivoja. Zelo pomembno je, da v tem delu ne bi imeli težav s poškodbami. Da fantje, ki imajo velik pomen za našo igro, ostanejo skozi večji del sezone dobro pripravljeni,” sporočajo iz kluba.  Za uvodno dejanje smo sprejeli povabilo NK Šmartno ob 90-letnici delovanja tamkajšnjega kluba, sobotni dvoboj v Šmartnem ob Paki se bo začel ob 18. uri.

Selitev v Moravske Toplice

Naslednji teden pa prinaša selitev v Moravske Toplice, ko bodo ob nizu treningov že na sporedu tri preizkušnje proti zahtevnejšim nasprotnikom (Kukesi, Vardar, Ural). Darko Milanič je za nkmaribor.com spregovoril o delovnem načrtu: “Fantje bodo najprej igrali po 45 minut, za to fazo je to povsem dovolj. Pomembno je, da vsi dobijo tekmovalne minute. Potem pa bomo stopnjevali aktivnosti in bodo nekateri dobili več minut, da bomo ohranili širino kadra in bomo pripravljeni na največje napore, ko bo šlo zares.”

Ob začetku novega delovnega poglavja so že znani vsi termini pripravljalnih tekem: 

16.6. NK Šmartno
19.6. Kukesi
21.6. Vardar
23.6. Ural
27.6. Weiz
30.6. Cracovia
4.7. Kopenhagen
6.7. Čukarički