Slovenska nogometna reprezentanca je v 2. krogu skupinskega dela evropskega prvenstva v Nemčiji v Münchnu s Srbijo igrala 1:1 (0:0).

Selektor Kek je po tekmi povedal: "Mislim, da je poanta te tekme, da je Slovenija še enkrat več dokazala, kako si zasluži biti na tem evropskem prvenstvu. Poanta te tekme je tudi, kako je šport, nogomet lahko krut. Ampak jaz sem danes še bolj prepričan, da bo ekipa dobila to vrnjeno. Odigrali smo hrabro tekmo, pošteno tekmo, v kulisi, ki bo šla v anale slovenskega športa. Po današji tekmi čutim razočaranje, a hkrati ponos", in nadaljeval: "Vedeli smo, kako nevarni so Srbi po prekinitvah, na žalost nam je na koncu zmanjkalo nekaj koncentracije in tudi moči, ampak fantom resnično hvala za neverjetno borbo in srce, ki so ga pokazali danes v Muenchenski Areni. "

Danes smo videli lepo perspektivo slovenskega nogometa

Na vprašanje, zakaj se je Slovenija v zadnjih 20 minutah pomaknila nazaj, je selektor odgovoril: "Srbi so v zadnjih 20 munitah začeli preskakovati igro, napadali druge žoge. V tej skok igri in silnih dvobojih smo na koncu nekoliko zamudili. Kako se je ta žoga odbila je to, kar ti šport včasih vzame. Mogoče bi morali vršiti še večji pritisk na njihovo zadnjo linijo, mogoče smo prelahko puščali podaje na 16 metrov od našega gola, morda bi lahko bile tudi nekatere sodniške odločitve drugačne. Seveda bomo naredili analizo, a analizirali bomo tudi dobre strani. To kar smo danes videli, je bila lepa perspektiva slovenskega nogometa".

 

[[image_1_article_67352]]

Strelec gola za Slovenijo, Žan Karničnik: "Lahko rečem, da je bilo prvih 80 minut iz naše strani fenomalnih. Zadnjih 10 minut pa smo imeli težave z njihovimi visokimi igralci v našem kazenskem prostoru. Ogrožali so nas z dolgimi žogami, nekoliko slabše smo na na koncu tekme tudi izbijali žoge, vendar smo lahko z našo igro na današnji tekmi v celoti zadovoljni. Proti Danski smo morda nekoliko slabše odigrali prvi polčas, danes pa smo bili že od začetka pravi." 

Kek je večkrat, prvič že ob žrebu skupin, poudarjal, da niso favoriti v skupini, da pa se jih bo vseeno moralo kaj vprašati. Proti Danski se je to pokazalo prvič, danes se je proti Srbiji še drugič. A s kar precej grenkega okusa. Slovenci so bili predvsem v prvem polčasu boljši tekmec. Kako pripraviti fante na tekmo čez 5 dni? "Že jutri moramo začeti razmišljati o naši naslednji tekmi. Angleži so favoriti prvenstva, a favoriti so bili Danci in Srbi, zato glavo gor". Izbranci Matjaža Keka bodo zadnjo tekmo v skupini C igrali 25. junija v Kölnu proti Angliji.