Poljski prvak Piast Gliwice je uspešno začel svojo pot k uvrstiti v glavni del futsal lige prvakov. Pomemben člen v poljski ekipi je od letos najboljši mariborski futsal igralec, slovenski reprezentant Matej Fideršek.

Včeraj so v prvi tekmi premagali Technion Haifa s končnim rezultatom 0:4. Čeprav so Fideršek in ekipa pritiskali od prve minute, so odpor Izraelcev zlomili šele v drugem polčasu.

Danes so bili boljši od moldavskega Nistru-Chișinău. Matej Fideršek in soigralci so zmagali z rezultatom 6:0.

Za končno potrditev prvega mesta, ki edino pelje v glavni del letošnje Uefine lige prvakov v futsalu, bodo jutri morali premagati prav tako še neporaženi grški Doukas.

Prvi v skupini se bo uvrstil v glavni del skupine 6, kjer jih čakata Stalitsa Minsk (BLR), Liqeni (KOS, domačin), zmagovalec predkoga skupine B.

SISTEM TEKMOVANJA

Za konec pojasnimo še glavni del Uefine futsal lige prvakov. Klubi so razdeljeni v osem skupin (od 1 do 8), po štiri klube, enako kot pri standardni ligi prvakov. Razlika od nogometa je da pri futsalu skupine od 1 do 4 imajo ti. ‘višji rang’ in napredejo med 16 najboljših kar tri ekipe oziroma izpade samo zadnjeuvrščeni.

DOBOVEC STALNICA V LIGI PRVAKOV

Naslov prvaka brani Barcelona, ki je letos osvojila 4. lovoriko klubskega prvaka Evrope, s petimi naslovi, največ med vsemi, pa se lahko pohvali Inter FS. Dobovec bo v Evropi igral šestič. Vsakič doslej se je uvrstil v elitni del 16 najboljših v Evropi. Leta 2021 pa je zaigral na finalnem turnirju osmerice v Zadru. Letošnjo sezono začenja kot 6. uvrščena ekipa po Uefinem koeficientu, kar je veliko priznanje za klub, ki je postal evropska stalnica.

FK Dobovec bo v ligi prvakov igral proti Barceloni, Hovocubu in Luxol St. Andrews

Preostale štiri skupine od 5 do 8, kjer se morebiti jutri lahko uvrsti Matej Fideršek, pa so klubi nižjega Uefinega koeficienta, tam pa napreduje samo prvouvrščeni. Torej 16 najboljših tvorijo 3 x 4 iz prvih skupin in 1 x 4 iz drugih skupin. Šestnajst najboljših potem igra ponovno v skupinskem delu, ti. Elite round, štirje klubi po štiri, tam pa samo najboljši ali najboljša dva se uvrstita na Final4 oziroma Final8.

Standings provided by SofaScore LiveScore