Mariborski taksist, ki je velik navijač NK Maribor, je med zimskim dopustom odpotoval v Belek, da bi bil blizu ekipe na zimskih pripravah.

Slika: Facebook

Mariborski taksist je med svojim zimskim dopustom odpotoval v Turčijo, da bi bil blizu ekipe na zimskih pripravah. Za portal Sportklub je povedal, da vsako leto načrtuje dopust v januarju in ob preverjanju, kdaj odhajajo na priprave Mariborčani, se mu je zdelo smiselno, da sam najde ustrezen termin in se za njimi odpravi v Turčijo. “Enostavno sem želel od blizu preveriti, kako je videti pripravljalna baza Maribora v Turčiji. Kje so, kaj se z njimi dogaja, kje trenirajo?” je povedal v pogovoru s portalom.

“Živimo s tem mestom”

Primož Koban je rojen Mariborčan, ki opravlja delo taksista v domačem družinskem podjetju. Že od malega je bil vzgojen v navijača Maribora. V takem duhu vzgaja tudi svojega šestletnega sina, ki je prav tako velik ljubitelj NK Maribor in ga je tudi vzel s seboj na 2000 km dolgo pot do Turčije.

Njegovo družinsko taksi podjetje deluje že več kot 20 let, upa, njegov sin Matic je trenutno zelo navdušen nad tem, da bi prevzel podjetje in taksi tradicijo. Na svojega potomca bi rad prenesel tudi ljubezen do nogometa, kar mu zaenkrat uspeva, saj gre Matic zelo rad na nogometne tekme s svojim očetom. Prav tako trenutno trenira v nogometni šoli, toda Primož ne želi nanj polagati kakršnegakoli pritiska – zagotovo bi bil srečen, če bi nekega dne igral za Maribor, ampak bo vesel tudi, če ne bo nogometaš.

V taksiju je imel že več mariborskih nogometašev, med drugim je prevažal tudi Marcosa Tavaresa in Zlatka Zahovića. 

Njegov šestletni sin je sicer velik oboževalec Marcosa Tavaresa, ki ga je Primož že spoznal in prevažal v svojem taksiju. Vozil je tudi Zlatka Zahovića in druge nogometaše, ko so proslavljali evropske uspehe. Primož ob tem doda, da ima z njimi same lepe izkušnje in da nogometaši spoštujejo delo taksistov. Posebno spoštovanje ima sicer prav do Zlatka Zahovića: “Zlatko je velika ikona. Vsakič, ko sem ga videl na igrišču ali izven njega, sem začutil nek dodaten žar. Z mojega zornega kota se mu lahko samo zahvalim za vse, kar je dal temu klubu,” je dejal v pogovoru s Sportklubom.

Šestletnik je na zadnji tekmi dobil tudi posebno darilo

V Beleku sta skupaj obiskala dva treninga, tekmo z LASK-om, skupaj z ekipo portala Sportklub so obiskali tudi tekmo s Crveno zvezdo, kjer je Ognjeni Mudrinski mlademu navijaču izročil dres, ki ga je nosil na tekmi. Šlo je za res posebno izkušnjo. Mariborski taksist je sicer povedal, da je velik šok ravno to, da ne sme na stadion s svojim nogometnim klubom. Njegova velika želja je sicer, da bi sina odpeljal na Ligo prvakov, saj želi, da bi to posebno priložnost doživel enako kot on.

Zvesti navijači za generacije

Primož ima letno vstopnico že 12 ali 13 sezon. Ne obišče več toliko tekem, kot jih je, preden je postal oče, toda še vedno je reden navijač, sploh na domačem terenu. Strasten navijač Maribora je že od 90-tih, ko ga je njegov oče odpeljal na prvo tekmo. Od takrat dalje je šel na vsako domačo tekmo in na vsa večja gostovanja.

Imam skupino prijateljev, za katere je obisk tekme kar nekakšen ritual. Dobimo se in se pogovorimo o vsem mogočem, o tem, kar se nam dogaja v življenju, ob tem pa si še ogledamo tekmo,” je pripovedoval v pogovoru s portalom Sportklub.

V spominu mu je najbolj ostal obisk Lyona, gostovanje v Liverpoolu, domača tekma proti Palermu … Nanjo ima najlepše spomine: “Zagotovo izmed vseh tekem izstopa domača tekma proti Palermu v sezoni 2010/2011. Na stadionu je bilo res posebno, težko opisljivo vzdušje. Že tri dni prej se je v mestu čutilo, da se bo zgodilo nekaj posebnega. Maribor je res živel za to tekmo. Noro doživetje, poln stadion, fantastična kulisa,” je še dejal.