Nogometaši Maribora so na deveti prvenstveni tekmi zabeležili tretjo zmago in drugo v zadnjih treh krogih in s tem vsaj delno popravili spodrsljaj, ki so si ga na domačem igrišču z remijem privoščili v prejšnjem dvoboju s Taborom iz Sežane. V Ljubljani, kjer so presenetljivo igrali derbi začelja prvenstvene lestvice, z igro niso posebej blesteli, toda v teh trenutkih so jim bolj pomembne točke kot umetniški vtis. Aktualni državni prvaki so s s tremi točkami vsaj začasno prebili na peto mesto prvenstvene razpredelnice.

Bravo je bil v prvem polčasu, ki se je sicer začel precej zaspano, konkretnejši, čeprav so bile bližje zadetku Mariborčani. V 21. minuti je namreč Jan Repas po podaji Marina Laušiča z desne strani streljal, vratar Gal Lubej mu je strel z nogo ubranil, v nadaljevanju akcije pa je Gregor Sikošek s strelom od daleč zadel prečko.

Pred tem je na nasprotni strani Almin Kurtović z glavo slabo zadel žogo, po prečki Maribora pa so do konca polčasa dve veliki priložnosti zapravili Ljubljančani. Najprej je v 25. minuti po podaji Gašperja Trdina z leve strani Sven Karič nespretno reagiral, toda nato popravil svojo napako, ko je s požrtvovalnim padcem pod noge blokiral strel Martina Kramariča. Najlepša priložnost pa se je v 40. minuti ponudila Lorenu Maružinu, ki se je sam znašel pred vratarjem Menno Bergsnom, toda streljal čez gol.

Uigrana akcija za zadetek

Kar Repasu ni uspelo v prvem polčasu, mu je v drugem. V 54. minuti je Rok Kronaveter izvedel kot, podal žogo na rob kazenskega prostora, kjer gostujoči igralec zvezne vrste s strelom ni okleval, z volejem, po katerem se je žoga odbila od tal, je zadel desni spodnji kot gola domačega vratarja.

Domači so po prejetem zadetku zaigral napadalneje, pripravil pa si je le eno priložnost za izenačenje. V 78. minuti je Tamar Svetlin v kazenskem prostoru lepo našel Kurtovića, a je ta podobno kot v prvem delu Maružin žogo poslal previsoko.

V naslednjem krogu bodo Mariborčani gostovali v Radomljah

Prva Liga Telemach, 9. krog.
Stadion Žak, začetek ob 15.00

NK Bravo – NK Maribor 0:1 (0:0)

54′ Repas.

Začetni postavi:

BRAVO: Lubej Fink, Jakšić, Milić, Križan, Trdin, Nsana, Kurtovič, Kavčič, Kramarič, Maružin (57′ Flakus Bosilj), Štor. Klop: Orbanić, Burin, Španring, Trontelj, Puconja, Svetlin, Šaranić, Selan, Flakus Bosilj. Trener: Dejan Grabić.

NK MARIBOR: Bergsen, Mitrović, Šoštarič Karič, Uskoković, Laušić (46′ Brnić), Sikošek, Repas, Antolin (46′ Božić), Tolić, Kronaveter, Baturina. Klop: Zalokar, Žinič, Guerrico, Vidaković, Božić, Čuk, Brnić, Vipotnik, Sirk. Trener: Damir Krznar.

Sodnik: Mihael Antič (Koper).