Trener Luka Žvižej je s pomočjo svoje strokovne ekipe v zadnjem mesecu pripravljal člansko moštvo, ki bo do uvodne tekme v sezoni 2022/23 odigrala še eno pripravljalno tekmo.

Mariborčani so se na pripravah zbrali 1. avgusta in v dobrem razpoloženju vstopili v novo sezono. Ekipa je na začetku avgusta pozdravila tudi tri novince, ki so se hitro vklopili v sistem dela ter na pripravljalnih preizkušnjah z motiviranimi predstavami dokazali svojo vrednost.

“Pred sezono je potrebno popraviti še nekaj stvari. Na preizkušnjah, ki so za nami, smo videli, kaj nam manjka. Videli smo tudi veliko dobrih stvari. Na žalost so se nam nakopičile nekatere poškodbe, do katerih je prišlo ob določenih udarcih na pripravljalnih tekmah,” je uvodoma dejal glavni trener RK Branik Maribor za klubsko spletno stran.

Poškodbe so jim onemogočile nekatere stvari, a so se prilagodili in pripravljali na nekoliko drugačen način. “Več je bilo individualnega dela in vadbe v manjših skupinah.” O tem Kakšen Maribor lahko navijači pričakujejo v novi sezoni, pa za konec: “Kar se tiče igre, se veliko ne bo spremenilo. Še naprej želimo igrati čvrsto in kompaktno obrambo, skušali pa bomo izkoristiti večje število krilnih igralcev glede na lansko sezono in postati še nevarnejši iz protinapadov. V napadu pa si želimo igrati čim bolj zbrano in se držati naših načrtov, navodil in smernic, ki bodo fantom omogočale, da se bodo v ključnih trenutkih lažje odločali za prave poteze.”