Prvi polčas so bolje odprli Mariborčani, ki so do osme minute vodili z 2:1. Uvodne minute so pripadle vratarjem, nato pa sta se razigrala tudi oba napada. Varovanci Luke Žvižeja so držali korak z nasprotnikom, v 16. minuti je Filip Jerenec z golom izid poravnal na 5:5. V drugem delu prvega polčasa so gostje nato pobegnili na +3, a so se naši fantje hitro pobrali in se do odmora povsem približali. Matic Košec je imel v zadnjem napadu pred odmorom celo priložnost, da bi izid poravnal, a se je v vratih Velenja izkazal Matevž Skok. Izid polčasa je bil 11:12.

Drugi polčas so gostje odprli z več energije in v 32. minuti ponovno pobegnili na +3. Domači so se zbrali in preko obramb Gregorja Logerja ter izjemnih zadetkov Izidorja Budje rezultat v 41. minuti ponovno izzenačili (16-16). Tekma je nakazovala izzenačen boj do konca, vendar so gostje izkoristili nekaj nezbranosti domačih in v zadnjih 10. minutah višali svojo prednost. V 60. minuti je Timotej Grmšek postavil končni rezultat 23-31.

Trener Maribora, Luka Žvižej: “Moram reči, da smo v večjem delu tekme igrali zelo korektno in parirali Velenju. Proti koncu tekme so nam pošle moči in Velenje je to izkoristilo. Naredili smo par napak, ki so nastale, par vračanj, in Velenjčani so to izkoristili.”

Trener Velenja, Zoran Jovičič: “Zelo težka tekma. Na začetku smo prevečkrat zadeli Lorgerja, ki je igral zelo dobro. Zgrešili smo par čistih strelov in je bil ob polčasu rezultat z 1 razlike. V drugem polčasu je sledila borba za vsako žogo. V zadnjih 15. minutah smo malo spremenili taktiko in prigarali to zmago, kjer je rezultat na koncu prevelik. Čestitam svojim fantom in Mariboru želim srečo v nadaljevanju sezone.”

Igralec tekme, Tilen Sokolič: “Na koncu sicer zaslužena zmaga, ampak rezultat danes ni najbolj realen, ker smo celo tekmo imeli prednost, vendar nismo uspeli prebit tistih 3 golov prednosti. Zgrešili smo par zicerjev, a smo na koncu uspeli obrniti. Zdaj moramo zbrati glavo za derbi.”