Edini slovenski predstavnik v finalu je bil Žan Kranjec, ki je v prvi vožnji vpisal deseti čas. V drugem teku pa je z odlično vožnjo napredoval na 5. mesto, kar je enaka uvrstitev na progi  Chuenisbärgli kot lani.

Kranjec je boj za tretje karierne stopničke izgubil na prvi progi, katere se je lotil nekoliko preveč zadržano. V finalu se je tako prebil z desetim izhodiščem, ko je za najhitrejšim na prvi progi zaostal 91 stotink sekunde. Zato pa je na drugi progi prikazal zelo pogumno predstavo ter je bil četrti najhitrejši v finalu.

Kranjec vrhunsko v srednjem in spodnjem delu

Vrhunsko je odpeljal zlasti srednji in spodnji del ter zdržal do cilja, ki ga je prevozil v zelenem ter za 69 stotink sekunde popravil čas do takrat vodilnega Avstrijca Marca Schwarza. Na startu pa so bili še najboljši veleslalomisti, ki si prav pogosto ne privoščijo velikih napak.

Slovenskega asa je prvi prehitel danes tretji Fanara, ki je vodstvo prevzel z naskokom 58 stotink sekunde. Nato je Kranjca za pičlih šest stotink sekunde premagal še en Francoz, Alexis Pinturault. Z zmagovalnega odra pa je Kranjca potisnil Hirscher, ki je za kar 1,04 sekunde prednosti potrdil status najboljšega. Do konca finala je Kranjec nato izgubil še eno mesto. Zadnji na startu finala Kristoffersen ni ogrozil še osme zmage avstrijskega asa v tej sezoni, s skupnim zaostankom 71 stotink sekunde pa se je moral zadovoljiti z novim drugim mestom.

Jutri v Adelbodnu še slalom

Za zmagovalcem Marcelom Hirsherjem je za ostal 1,62 sekunde. Henrik Kristoffersen je bil drugi, tretji pa Thomas Fanara.

Na startu je veleslaloma je bil tudi Štefan Hadalin, ki se ni uvrstil v drugo vožnjo. V Adelbodnu bo v nedeljo na sporedu še slalom.