Dekleta in fantje iz mladinskega doma so se pomerili na košarkarskem igrišču nato pa so prejeli košarkarske žoge in simbolna darila. Ravnatelj Mladinskega doma France Rogelj se je košarkarskim zvezdnikom, vodstvu KK Cedevita Olimpija in predstavnikom Gorenjske banke zahvalil za izvedbo delavnic za njihove varovance, težko pričakovani športni obisk in donacijo košarkarskih žog. Prijetno druženje s športnimi idoli mladostnikom vliva zaupanje v življenje in priložnosti, ki jih prinaša športno udejstvovanje.

Gorenjska banka s sodelovanjem v projektu One Team nadalje razvija svoj program družbene odgovornosti, ki se bo jeseni še razvijal s treningi priljubljenih ekipnih športov in aktivnostmi za mlade, ki prihajajo iz socialno šibkejših okolij. »V Gorenjski banki smo izjemno ponosni na sodelovanje v mednarodnem projektu One Team. Naši športniki so dekletom in fantom pokazali majhen del priložnosti, ki jih prinaša zaupanje v naše talente in iskreno prijateljstvo,« je povedala Mojca Osolnik Videmšek, članica uprave Gorenjske banke.

Direktor KK Cedevita Olimpija Davor Užbinec je ob vnovičnem srečanju z otroci z Mladinskega doma Malči Beličeve strnil svoje misli: »Pri Cedeviti Olimpiji vedno s ponosom sodelujemo pri družbeno-odgovornih projektih. Veseli smo, da smo pri evroligaškem projektu One Team našli partnerja v Gorenjski Banki. Verjamem, da bo donacija v obliki košarkarskih žog pomagala pri risanju nasmehov na obraz varovancem mladinskega doma, vse pa seveda vabimo, da se nam pridružijo na naših domačih tekmah v prihodnji sezoni.«

O projektu One Team

Projekt One Team je družbeno odgovorni projekt najmočnejšega evropskega košarkarskega tekmovanja, Evrolige. Namen projekta je preko košarke udejanjati spremembe v lokalnih skupnostih. Od zagona pobude leta 2012 je projekt povezal že več kot 19.000 udeležencev iz celotne Evrope. Tudi v sezoni 2022/23 KK Cedevita Olimpija v okviru projekta One Team sodeluje z Mladinskim domom Malči Beličeve.