V petek je v Kölnu prost dan, nato pa je pred reprezentancami živahen vikend. V soboto, 3. septembra, se bo Slovenija ob 20.30 uri pomerila z Madžarsko, v nedeljo 4. septembra ob 17.45 uri pa sledi še dvoboj proti Bosni in Hercegovini.

Kaj so povedali selektor in igralci po včerajšnji zmagi nad Litvo.

Aleksander Sekulić, selektor slovenske reprezentance: ”Lahko rečem, da smo dosegli dvojno zmago. Prvo, ker so igralci po razočaranju v nedeljo proti Nemčiji pokazali pravi obraz, drugo pa, ker smo v trdi tekmi premagali ekipo Litve, ki po mojem mnenju še vedno sodi med glavne favorite za najvišja mesta. Kako so se fantje odzvali na poraz v Münchnu, je zavidanja vredno. Navdušen sem nad njihovo predstavo in nad tem, kako so odigrali končnico. Imeli smo načrt in izpolnili so ga do črke natančno. Vemo, da je Luka Dončić sposoben marsičesa v napadu, danes je pokazal svojo veličino tudi v obrambi. Po dnevu premora nas čaka tekma z Madžarsko, ki jo moramo spoštovati in biti pozorni.”

Goran Dragić, kapetan slovenske reprezentance: ”Vedeli smo, da bo tekma težka in fizična. Litva je močna predvsem pod obročema in temu smo prilagodili taktiko. Največ zaslug za današnjo zmago imajo Mike Tobey, Edo Murić, Vlatko Čančar in Žiga Dimec, ki so se odlično borili z visokimi litovskimi košarkarji. Pokazali smo veliko hrabrosti, predvsem pa pravi karakter, ki ga v Münchnu nismo imeli.”

Jaka Blažič, slovenski reprezentant: ”To je bila tekma za dušo in samozavest ter hkrati zelo dobra popotnica za nadaljevanje prvenstva. Medtem ko proti Nemčiji ni bilo jasno, kakšne so vloge v ekipi, smo imeli danes te natančno razdeljene. Smo že toliko izkušena reprezentanca, da znamo igrati take tekme. Zdaj nas čaka Madžarska. Tudi nanjo se moramo dobro pripraviti; fino bi bilo, če bi hitro prišli do otipljive prednosti, da bi lahko nato odpočili naše glavne igralce.”

Uvodna tekma 1. kola v skupini B med Bosno in Hercegovino ter Madžarsko je z izidom 95:85 pripadla Bosni in Hercegovini, večerni dvoboj med Nemčijo in Francijo pa so s 76:63 dobili gostitelji. V petek je v Kölnu prost dan, nato pa je pred reprezentancami živahen vikend. V soboto, 3. septembra, se bo Slovenija ob 20.30 uri pomeril z Madžarsko, v nedeljo 4. septembra ob 17.45 uri pa sledi še dvoboj Bosni in Hercegovini (17.45). Sledi nov dan premora, za konec skupinskega dela pa sledita še dvoboja z gostitelji Nemci (6. september, 20.30) in Francozi (7. september, 17.15).