Osemindvajsetletna Mariborčanka se je tretjič v karieri uvrstila v tretji krog turnirja za veliki slam.

FOTO: polonahercog.com

Slovenska teniška igralka Polona Hercog je danes v drugem krogu odprtega prvenstva Francije v Parizu premagala Američanko Jenny Brady s 6:3, 6:7 (8), 6:4 in se tako tretjič v karieri uvrstila v tretji krog turnirja za veliki slam.

Najbolje se je znašla v samem zaključku dvoboja

Osemindvajsetletna Mariborčanka, sicer 71. igralka sveta, in njena devet mest nižje uvrščena nasprotnica sta na dvoboju poskrbeli za številne preobrate, v samem zaključku dvoboja pa se je bolje znašla izkušenejša Slovenka. Odločilna je bila deveta igra tretjega niza, ko je Hercogova 24-letni Američanki še petič odvzela servis in nato v naslednji igri na svoj servis po dveh urah in 16 minutah igre vendarle potrdila zmago.

V odločilnem nizu ponudila možnost za popoln preobrat

Hercogova je po prvem nizu, ki ga je gladko dobila v le 35 minutah, v drugem zapravila tri zaključne žogice in Američanki v odločilnem nizu ponudila možnost za popoln preobrat. A na koncu je vendarle znova vzpostavila prevlado na igrišču in se po OP Francije leta 2010 in Wimbledonu leta 2017 še tretjič prebila v tretji krog grand slama. Tam jo čaka sedma nosilka Sloane Stephens iz ZDA.

STA