Gregor Sikošek o zadnjem dvoboju s finskimi prvaki: “Seveda smo pričakovali nekaj povsem drugega, boljšo tekmo z naše strani. Ampak drugi polčas je bil preslab, nanizali smo napake v obrambi, bili premalo gibljivi v napadu in tako nismo imeli ustreznih rešitev za bolj povezane akcije. Kaj takšnega se ne sme več ponoviti, treba je nadaljevati z več igrivosti in več zbranosti v obrambi.”

Tekmo sta zaznamovala popolnoma različna polčasa. “Dobro smo jih analizirali, ne moremo reči, da so nas presenetili ali igrali drugače kot običajno ali ob ogledu posnetkov. Toda preveliko število naših napak je odpeljalo tekmo v neželeno smer. Čeprav tega po 1. polčasu nihče ne bi pričakoval. Imeli smo nadzor nad igro, si priigrali nekaj priložnosti. Manjkal je samo zadetek, ki bi povsem spremenil vtis in potek tekme.”

Sedaj sledi derbi. Nova zahtevna naloga, vendar tudi tekma, ki bi ob pozitivnem razpletu imela dvojni pomen. “Takoj smo se pogovorili, da moramo to neprijetno izkušnjo čim prej odmisliti. Popolnoma smo se osredotočili na derbi, zavedamo se, kaj moramo popraviti. Storili bomo vse, da se predstavimo v boljši podobi, popravimo vtis in se vrnemo na nekdanje tirnice. Moramo in bomo odigrali boljše. Z zmago v derbiju bi bila tudi popotnica v Helsinke veliko lepša.”

Tekma v Ljudskem vrtu se bo začela ob 20.15.