Nogometaši Maribora so v 32. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti ljubljanski Olimpiji.

Prva liga Telekom Slovenije, 32. krog.
Ljudski vrt, 12.000 gledalcev

Maribor – Olimpija 0:3 (0:3)

Strelci: 0:1 Kadrić (15), 0:2 Kronaveter (18), 0:3 Cekici (35)

NK MARIBOR: Pirić, Milec, Rajčević, Ivković, Kolmanič, Dervišević, Vrhovec, Hotić, Vršič, Mlakar, Zahović. Klop: Handanović, Klinar, Pihler, Felipe Santos, Bajde, Mešanović, Tavares. Trener: Darko Milanič.

OLIMPIJA: Vidmar, Andrejašič, Bagnack, Maksimenko, Štiglec, Putinčanin, Valenčič, Savić, Cekici, Kronaveter, Kadrić. Klop: Orbanić, Gasser, Mujčić, Jurčević, Kidrič, Jakupovič. Trener: Safet Hadžić.

Nogometaši Maribora so v 32. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti ljubljanski Olimpiji z 0:3 (0:3). To pomeni, da si mariborski nogometaši še niso zagotovili 15. naslova državnega prvaka. Mariborčani imajo pred Olimpijo osem točk prednosti, do konca prvenstva pa so še štirje krogi.

Mariborčani bodo na 15. naslov državnega prvaka morali še malce počakati. Tega bi si lahko danes zagotovili z zmago proti večnemu tekmecu iz Ljubljane, a je ta v prvem polčasu povsem zasenčil izbrance Darka Milaniča in prišel do takšne prednosti, da je Mariboru v drugem polčasu ni uspelo izničiti.

Maribor, ki je tokrat igral brez kaznovanega Alexandruja Cretuja, ima štiri kroge pred koncem prvenstva sicer še vedno zajetnih osem točk prednosti in lahko se zgodi, da bo naslov potrdil v sredo, ko bo gostoval v Celju.

Ljubljančani so derbi odprli sanjsko za svoje navijače. V 16. minuti so povedli, potem ko je podajo Dina Štigleca z leve strani z glavo unovčil Haris Kadrić, le dve minuti zatem pa je z druge strani podal Jan Andrejašič, z glavo pa je takrat zadel Rok Kronaveter za 2:0 in svoj 16. zadetek sezone, s čimer je spet sam na vrhu lestvice strelcev.

Gostitelji dotlej niso bili nič kaj konkretni, v 24. minuti pa je znova poskusil Kronaveter, takrat pa je Kenan Pirić žogo odbil. Mariborčani so imeli najlepšo priložnost v 34. minuti, ko je iz bližine, s kakih šestih, sedmih metrov, sprožil Blaž Vrhovec, Nejc Vidmar pa se je izkazal z obrambo.

Le minuto pozneje je ljubljanska ekipa vodila že s 3:0. Amir Dervišević je blizu kazenskega prostora naredil napako, žogo je prestregel Endri Čekiči, ki jo je z roba kazenskega prostora poslal v mrežo.

V 43. minuti je znova na drugi strani sprožil Vrhovec, takrat z več kot 20 metrov, Vidmar pa je s “panterskim” skokom še enkrat več obranil svoja vrata. Minuto pozneje je mariborska obramba znova pozabila na Kadrića, ki je v kazenskem prostoru streljal, izkazal se je Pirić, tako kot nekaj sekund pozneje po strelu z glavo Vitalijsa Maksimenka.

Morda vas zanima tudi:
FOTO in VIDEO: Trener Olimpije po tekmi Mariboru čestital za naslov

V 59. minuti se je Pirić znova proslavil, ko je izjemno posredoval po poskusu Kadrića iz bližine. Na drugi strani je malce pozneje Vidmar ujel žogo po poskusu Marcosa Tavaresa. Sledilo je mirnejše obdobje brez posebnih priložnosti, šele v 82. minuti je bilo malce bolj vroče v ljubljanskem kazenskem prostoru, ko je Maksimenko v zadnjem trenutku izbil žogo.

Malce pozneje je Kadrić prišel do novega strela z glavo, a je bil premalo natančen, v 86. minuti pa je Luka Zahović zadel vratnico ljubljanskega gola. Tavares je v 90. minuti z roba kazenskega prostora meril mimo gola, tako da je ostalo pri visoki zmagi Olimpije.

Mariborčani bodo v 33. krogu v sredo gostovali v Celju