Jutri, 19. julija, se bo v Ljudskem vrtu odvila povratna tekma med Mariborom in Partizanijem. Kot smo že poročali, bodo tekmo, ki se začne ob 20.15 uri sodili Angleži. Danes pa sta pred novinarje stopila Blaž Vrhovec in trener Darko Milanič. “Kar se tiče priprav ni nekih novosti. Imeli smo dovolj časa za pripravo in vse poteka po ustaljenem ritmu,” je uvodoma pojasnil trener.

“Igrišče je zelo dobro, mogoče se ko je suho, obnaša kot umetna trava, kar je logično glede na strukturo. Mislim, da smo se v teh treh dneh dobro spoznali z igriščem. V slačilnici prevladuje prepričanje, da imamo dobro izhodišče in da moramo pametno startati v tekmo. Vsi skupaj gledamo proti cilju, torej, da se uvrstimo naprej,” pa je o zadnjih dneh treninga spregovoril Vrhovec.

Vedo kaj jih čaka

“Pomembno je, da so nasprotnika doživeli v živo, samo tako se zavedaš kaj te čaka. Točno takšno strategijo, kot smo jo pričakovali so tudi ubrali. V nekem trenutku so se branili visoko, njihova zadnja linija je prišla višje in nam je pustila nekaj prostora za kontro. Po drugi strani pa so se večji del tekme, ko smo mi imeli posest, povlekli globoko pred svoj gol. Relativno kvalitetno so se postavili glede branjenja. Nikakor ne pričakujem drugačne strategije od njih,” je še o taktiki nasprotnikov dejal Milanič.

Vsi v klubu se zavedajo, da je pozitiven rezultat iz prve tekme pomemben, a ne odločajoč. “Mislim, da bi bilo zelo zgrešeno od vsakega posameznika, če bi mislil, da nam je ta rezultat iz Tirane podlaga za “ne igranje”. Videli smo, da ko smo v Tirani dosegli gol, smo se za nekaj minut ustavili in je bilo takoj bistveno slabše. Dokler smo se premikali in imeli vse v svojih rokah, dokler smo imeli iniciativo je bilo zelo ok. Ko pa smo mislili, da ne rabimo več biti prisotni na igrišču, ker smo zadeli pa je bilo zelo slabo. To je dovolj jasen pokazatelj, da nasprotnik ima kvaliteto, ki je ni uspel izraziti samo zato, ker smo bili mi dobri.”

Misli le pri naslednji tekmi

Misli trenerja in igralcev so trenutno samo pri četrtkovi tekmi, se pa ostali kadri v klubu že ukvarjajo tudi z analizo potencialnih nasprotnikov v naslednjem krogu kvalifikacij za Ligo Evropa. Vstopnice za tekmo v Ljudskem vrtu se glede na čas dopustov dobro prodajajo, jutri jih bo možno kupiti tudi na samem stadionu. Kot je dejal Blaž Vrhovec domača podpora nogometašem veliko pomeni: “Vedno je lepo igrat v Ljudskem vrtu, sploh če je že na prvi tekmi veliko obiskovalcev. Vsi se že veselimo, komaj čakamo in upam da bomo napredovali v drugi krog kvalifikacij.”

Nov nogometaš že trenira

“Kar se tiče novega igralca – je potencial, to je pokazal v Ankaranu in na prvem treningu. Jasno je, da ga je zdaj potrebno dobro spoznati. Adaptacija bi morala potekati relativno hitro, kot pri ostalih, čeprav bo mogoče tu več jezikovne ovire, vendar je fant inteligenten, razume nogomet,” je še trener NK Maribor spregovoril o novi okrepitvi – Felipe Santosu.