“Verjeli smo do konca, bili boljši, če pogledamo dogajanje skozi celotno tekmo. Preizkusili smo tudi nov sistem igre, strokovni štab nas je pripravil, nam pojasnil nove zadolžitve, dobro nam je uspelo in gremo pozitivno naprej. Upamo, da ta zmaga pomeni začetek našega niza,” je po sobotni zmagi v Ljudskem vrtu poudaril Rudi Požeg Vancaš, ki je z prvim golom v dresu NK Maribor prispeval pomemben del k prvi zmagi v letošnjem državnem prvensntu.

“Občutki so fantastični. Priznam, da sem se naježil med tekmo. To me bo samo gnalo naprej, k nadaljnjemu delu.

“Imel sem nekaj priložnosti, v Evropi in v ligi. Zdaj sem zadel, izjemno sem vesel. Upam, da je to šele začetek in da bom v prihodnje zabil še veliko golov za NK Maribor. Da bodo navijači in ekipa zadovoljni z menoj. Na prejšnjih tekmah nisem bil pravi, zdaj je bilo okej. Morda me je ta pritisk le še dodatno motiviral.”

S tribun se je slišalo Rudi Viola

“Občutki so fantastični. Priznam, da sem se naježil med tekmo. To me bo samo gnalo naprej, k nadaljnjemu delu. Zahvaljujem se za podporo navijačem, prav tako pa tudi vsem soigralcem, ki so mi stali ob strani v trenutkih, ko mi ni šlo. Pomagali so mi na treningih in tudi na tekmah.”

S tremi točkami v 5. krogu smo prišli tudi do popravka slabše otvoritve ligaške sezone.
“Slabo smo začeli, tega se zavedamo, čeprav je bilo opazno, da vmes tudi nismo imeli sreče. Zdaj moramo trdo delati naprej, spoštovati svoje principe. Ekipa je kakovostna, to je že potrdila in v tem ritmu moramo nadaljevati.”

Verjamem, da nam lahko uspe tudi na Norveškem

In zdaj, misija Trondheim. Na pot z upanjem, ne glede na izhodišče po prvi tekmi.
“Tri gole je težko doseči tudi poti nižjeligašu. Ampak v nogometu je vse mogoče, to se je že tolikokrat izkazalo. Tvegali bomo, storili vse, da bi presenetili. Če bomo pravi, če bomo odigrali na najvišjem nivoju, verjamem, da nam lahko uspe. Ta zmaga pomeni zelo dobro popotnico in gremo pogumno na Norveško.”