Slovenski nogometni prvoligaš NK Maribor bo tudi v prihodnje deloval tako kot doslej. Kot je na novinarski konferenci v Mariboru pojasnil predsednik kluba Drago Cotar, bodo delo tudi v prihodnje nadaljevali s športnim direktorjem slovenskih podprvakov Zlatkom Zahovičem.

Prihodnost kluba

“Sklicali smo to tiskovno konferenco s preprostim namenom, in sicer, da povemo, da smo se v klubu pogovorili in smo se odločili, da bomo skupaj peljali, tako kot smo do zdaj, ta klub naprej,” je uvodoma povedal predsednik Drago Cotar in dodal: “Odločila je prihodnost kluba. Z Zlatkom sva kar nekaj časa sedela, se pogovorila, kaj sva govorila, to vam ne bom razlagal. Mene so v nogometu naučili to, da stvari, ki se dogajajo v slačilnici, tam ostanejo. Štejte to, kot da je bila to slačilnica.”

Glavna tema novinarske konference, ki si jo lahko v celotni ogledate zgoraj, je seveda bila prihodnost Zahoviča, posebej po tem, ko je po koncu sezone 2017/18 dejal, da končuje delo v mariborskem klubu (uradno ni napisal odstopne izjave), kjer naj ne bi bil več zadovoljen.

A do danes se je očitno veliko spremenilo. “Zelo sem zadovoljen po pogovorom s predsednikom in ostalimi ljudmi, ki so v klubu. Zelo sem zadovoljen,” je povedal športni direktor.”NK Maribor je velik klub, zato ste vi tu v takšen števili. Normalno je, da športni cilji NK Maribora so vedno enaki. To pomeni čimdalje v Evropi in vrnit tisto kar je naše,” pa je o prihodnosti spregovoril Zlatko Zahovič.

Spomnimo …

Športni direktor Zlatko Zahovič je po izteku sezone odšel na dopust, pred tem pa je kar preko medijev sporočil, da končuje svojo službo kot športni direktor Maribora. V mariborskem klubu so ves čas o zadevi molčali, sporočili so le, da “vodstvo NK Maribor ni bilo uradno obveščeno o morebitnem odhodu športnega direktorja, tako da medijskih zapisov in neuradnih informacij ne moremo komentirati”.