Mariborčani so pred domačimi navijači premostili prvo oviro v kvalifikacijah za Ligo Evropa. Po tem, ko so pretekli četrtek zmagali v Tirani z rezultatom 0:1, so doma vknjižili še višjo zmago in suvereno napredovali v drugi krog kvalifikacij. Tam jih čaka tekmec iz Gruzije, Beitar Jerusalem je namreč na domačih tleh izgubil proti Čikuri.

Kvalifikacije za Ligo Evropa:

NK Maribor – Partizani Tirana 2:0 (1:0)
31. Dervišević, 90+ Tavares

NK Maribor: Handanović, Milec, Šuler, Ivković, Viler, Vrhovec, Dervišević, Kramarič, Hotić, Mlakar, Zahović. Klop: Cotman, Rajčević, Pihler, Vršič, Bajde, Mešanović, Tavares. Trener: Darko Milanič.

FK Partizani: Hoxha, Ibrahimi, Atanda, Gojković, Trashi, Trashi, Mala, Telushi, Hila, Bardhi, Asani, Progni. Klop: Xhika, Bitri, Hysenaj, Belica, Kalari, Nikolić, Abdurahimi. Trener: Skender Gega.

V Ljudskem vrtu se je kljub času dopustov nabralo kar sedem tisoč gledalcev, kar je nogometašem dalo še dodaten zagon. A kljub bučnemu navijanju prvih deset minut ni bilo resnih priložnosti. Do prve so prišli Mariborčani, in sicer v 13. minuti, ko je bil Vrhovec po odlični podaji Hotiča malo prekratek njegov strel, pa je končal ob vratnici vratarja Hoxha. Hitro po tej akciji so zapretili tudi gostje, v 17. minuti je Handanoviča rešila prečka.

Neverjeten zadetek Derviševića 

Na severni tribuni so glasno navijali tudi navijači Partizanija, našteli smo jih okoli 70, tudi ko je njihov klub zaostajal pa se navijanje ni končalo. Za trenutek pa so obnemeli, ko je v 31. minuti z razdalje okoli 20 metrov s pravim evrogolom postregel Amir Dervišević. Deset minut kasneje je s strelom z razdalje poskušal tudi Kramarič, a neuspešno, žoga je preletela vrata vratarja Hoxha. Na polčas so tako Mariborčani odšli s prednostjo 1:0.

V drugi polčas sta ekipi krenili v nespremenjeni postavi. V 58. minuti je že kazalo na to, da bodo Mariborčani povišali vodstvo, a je Vrhovec po podaji Derviševića stresel prečko. Le minuto kasneje nova priložnost za domače. Luka Zahovič je do žoge prišel še pred vratarjem Hoxhajem, ki je zapustil vrata, a so v nadaljevanju akcije gostujoči branilci dovolj dobro posredovali pri Mlakarju, da ta Zahovičeve podaje ni uspel preusmeriti v mrežo.

Brez prejetega zadetka

Rezultat je do konca rednega dela ostal nespremenjen, a da ni ostalo samo pri enem zadetku je poskrbel kapetan Tavares, ki je v igro vstopil v 77. minuti, in sicer je zabil v sodnikovem podaljšku tekme. Mariborčani tako brez prejetega zadetka nadaljujejo pot v Evropi.