Poslovil se je Miran Goslar, častni meščan Ljubljane ter velika osebnost Mercatorja in celotnega slovenskega gospodarstva, so sporočili iz Mestne občine Ljubljana. Miran Goslar je veljal za očeta Mercatorja.

Miran Goslar se je rodil leta 1928. Za generalnega direktorja Mercatorja je bil imenovan aprila 1975. V desetih letih njegovega delovanja v tej organizaciji se je nekdanja, pretežno notranje trgovinska dejavnost razvila v močno in čvrsto povezano organizacijo združenega dela različnih gospodarskih dejavnosti.  Z vztrajnostjo pri usklajevanju različnih interesov med delovnimi organizacijami združenega dela in temeljnimi organizacijami združenega dela iz različnih dejavnosti in regij je uspel ustvariti vzdušje vzajemnosti in zavesti, da so skupni uspehi tudi uspehi posameznika, so med drugim zapisali na ljubljanski občini. Upokojil se je leta 1993 in do leta 1997 ostal predsednik Mercatorjevega nadzornega sveta.

[[image_1_article_65771]]

Miran Goslar je ključna osebnost Mercatorjeve privatizacije, njene celovitosti in Mercatorjeve neokrnjene prepoznavnosti. Je tudi znan družbenopolitični delavec, ki je bil aktiven na mnogih področjih družbenega življenja. Bil je predsednik Skupščine občine Ljubljana Šiška, predsednik Gospodarskega zbora in predsednik Republiškega zbora Skupščine SRS, predsednik Splošnega združenja trgovine Jugoslavije, član Izvršilnega~ odbora Gospodarske zbornice Slovenije itd. Leta 1986 je prejel Kraigherjevo nagrado, leta pred tem pa najvišje priznanje, ki ga je Ljubljana podeljevala svojim občanom oziroma organizacijam za njihove zasluge. Leta 2009 so mu podelili naziv častni meščan glavnega mesta Ljubljana.