Mariborčan Matej Fideršek se je s svojim klubom Piast Gliwice uvrstil v glavni del Uefine futsal lige prvakov. Pri tem so bili uspešni še Differdange, Gentofte, Kampuksen Dynamo, Örebrö, Piast Gliwice, Petro-w, Lučenec in Loznica-Grad 2018, ki je v odločilni zadnji tekmi premagala Gajserjev Futsal klub Minerva, petkratnega aktualnega prvaka Švice.

Fideršek na gol-razliko

32 klubov se je borilo za zadnjih osem mest. Vsak klub je v svoji kvalifikacijski skupini potreboval prvo mesto za uvrstitev v glavni del. Tako poljski klub iz Gliwic, kot švicarski klub iz Berna sta prvi dve tekmi vknjižila lahki zmagi. Odločale so zadnje tekme v skupini štirih ekip.

Matej Fideršek in soigralci so se pomerili z grškim Doukasom. Po odličnem začetku, in vodstvu v tretji minuti igre, so Grki obrnili rezultat na 1:2. Aktualni poljski prvaki so v 9. minuti rezultat poravnali na končnih 2:2. Zaradi gol-razlike je klubu iz Gliwic ustrezal tudi neodločen rezultat.

“Hitro smo povedali, nato pa naredili dve manjši napaki, za kar smo bili kaznovani z dvema goloma. Ampak čez celo tekmo smo bili boljši nasprotnik, imeli veliko priložnosti, ki jih nažalost nismo realizirali. Na koncu smo zasluženo napredovali, na celem turnirju smo prejeli samo dva gola,” nam je po uspehu v evropskih kvalifikacijah povedal Matej Fideršek in dodal:

“Ekipa se še mora povezati, kar pride sčasoma in tekmami. Sigurno imamo še veliko rezerve v napadu. “

Fideršek: “Lahko napredujem med TOP 16”

V glavnem delu lige prvakov bo Fideršek igral v skupina 6 proti Stalitsa Minsk, JB Futsal Gentofte in gostitelju turnirja Liqeni. “Dobili smo skupino v kateri zagotovo lahko napredujemo med šestnajst najboljših, bomo pa zato morali pokazati boljšo igro.” Za konec  o novi izkušnji v poljskih Gliwicah: “Na Poljskem se počutim super, soigralci so me odlično sprejeli, v ekipi je odlična atmosfera tako, da se veselim te izkušnje.” 

Gajser zadel za 1:0

Brez napredovanja pa je žal ostal drugi Mariborčan Tilen Gajser. Njegova ekipa švicarska zasedba Futsal Minerva je v odločilni tekmi s 3:4 klonila proti srbski zasedbi Loznica-Grad 2018. Švicarji so sicer povedli 1:0, prvi gol na tekmi je dosegel prav Gajser, a je bilo to premalo za napredovanje.

Glavni del lige prvakov bo na sporedu med 25.10. in 30.10. Elitni del bo igran med 22.11. in 27.11., finalni turnir pa prihodnje leto aprila oz. maja. Naslov prvaka brani Barcelona, ki je letos osvojila 4. lovoriko klubskega prvaka Evrope, s petimi naslovi, največ med vsemi, pa se lahko pohvali Inter FS.

Slovenski reprezentant, 21-letni Tilen Gajser se je v Švico preselil iz ekipe FC Hiša daril Ptuj. Gajser je v dresu članske futsal reprezentance zbral 15 nastopov, debitiral pa je 28.10. 2018.

Še en Mariborčan v ligi prvakov

Slovenski aktualni prvak Futsal klub Dobovec v letošnjo evropsko klubsko sezono vstopa kot 6. ekipa stare celine. V skupini 3 se bodo pomerili proti Hovocubo, Luxol St. Andrews in proti aktualnom prvaku, španskem velikanu Barceloni. V ekipi bo še naprej Mariborčan in slovenski reprezentant Žiga Čeh.

Žiga Čeh #7

Glavni del lige prvakov:

skupina 1: Mallorca Palma Futsal, Kairat Almaty, Sporting Anderlecht Futsal*, Sporting Club de Paris
skupina 2: Sporting CP, Ayat, Novo Vrijeme Makarska*, Futsal Pula
skupina 3: Barça, Dobovec, Hovocubo, Luxol St. Andrews*
skupina 4: Benfica, Kherson, Haladás, United Galati*
skupina 5: Mostar SG*, Araz Naxçivan, Loznica-Grad 2018, Örebro
skupina 6: Stalitsa Minsk, Liqeni*, JB Futsal Gentofte, Piast Gliwice
skupina 7: Kauno Žalgiris*, Città di Eboli, Petro-w, Kampuksen Dynamo
skupina 8: Chrudim, Shkupi 1927*, Differdange, Lučenec

* – gostitelj turnirja