Prvič po nastopu v finalu lige NBA je pred mikrofone in kamere slovenskih medijev stopil Luka Dončić. Med drugim je povedal, da odločitev o igranju v reprezentanci ni bila enostavna, a hkrati samoumevna, saj je zanj velika čast zastopati barve Slovenije.

"Vsakič, ko se zbudim in vem, da je tisti dan tekma, sem dobre volje"

"Zame je igranje košarke še vedno veliko veselje. Vsakič, ko se zbudim in vem, da je tisti dan tekma, sem dobre volje. Tudi zato nisem nikoli razmišljal, da letos ne bi igral za Slovenijo, čeprav moram priznati, da odločitev po tako dolgi sezoni ni bila povsem enostavna," je pred treningom slovenske reprezentance v Stožicah povedal Luka Dončić.

Zanj je bil to šele prvi trening z reprezentanco, že v petek pa bo mogoče slovenskega superzvezdnika videti na delu na prijateljski tekmi z Brazilijo v Stožicah.

Danes (četrtek) ob 12. uri je bilo na voljo še nekaj vstopnic, dejstvo pa je, da odkar je odjeknila novica, da bo Dončić igral proti Braziliji, gredo vstopnice hitro v promet. Najnižja cena za zgornji ring dvorane Stožice je 15 evrov, najcenejša v spodnjem ringu pa 39 evrov.

Zadnja pripravljalna tekma za Slovenijo pred odhodom v Pirej

To bo zadnja pripravljalna tekma za Slovenijo pred odhodom v Pirej, kjer Dončića in druščino v družbi Hrvaške, Nove Zelandije, Grčije, Dominikanske republike in Egipta čaka hud boj za eno prosto mesto v Parizu.

"Za Slovenijo bi bil drugi zaporedni nastop na olimpijskih igrah velika stvar. Še vedno se velikokrat spomnim, kako malo nam je v Tokiu zmanjkalo do medalje. Zato nam motivacije v Grčiji zagotovo ne bo manjkalo," je dodal Dončić.

"Zavedamo se, da pot do Pariza ne bo enostavna. Najprej nas čaka Hrvaška, nato Nova Zelandija, da o Grčiji z Giannisom Antetokounmpom in glasnimi grškimi navijači sploh ne govorimo. Treba bo iti tekmo po tekmo."

V NBA so ga ovirale poškodbe

Glede sezone v ligi NBA, ki jo je Dallas končal v finalu s porazom 1:4 proti Bostonu, je Dončić povedal, da je bila uspešna, a hkrati priznal, da ekipa Mavericks v finalu ni pokazala pravega obraza.

"Poraza v finalu ni lahko pozabiti, še posebej, ker vemo, kako težko se je prebiti do finala. Zagotovo je bila to dobra šola in motivacija za naslednjo sezono," je povedal Dončić, ki je imel večino sezone težave s poškodbami.

"Ne bi rad govoril o podrobnostih mojega zdravja, a dejstvo je, da so me poškodbe zagotovo ovirale. Nisem imel druge opcije, kot da se nanje privadim in stisnem zobe," je dodal 25-letni zvezdnik.

Posebno sporočilo za nogometaše

Ob koncu druženja z mediji je Dončić nekaj besed namenil tudi slovenskim nogometašem na evropskem prvenstvu v Nemčiji. "Uvrstitev Slovenije v osmino finala v nogometu je velika stvar. Cela Slovenija spremlja njihove nastope in drži pesti. Želim jim veliko sreče proti Portugalski in jim sporočam, da Slovenija verjame vanje."

Za Dončićem je sijajna sezona v ligi NBA. V letošnji končnici je postal prvi igralec, ki je bil najboljši po številu doseženih točk (635), skokov (208), podaj (173) in ukradenih žog (38). V povprečju je v končnici dosegel 28,9 točke, 9,3 skoka, 8,2 podaje in 1,8 ukradene žoge na tekmo. V rednem delu lige NBA je prvič v karieri postal najboljši strelec s 33,9 točke na tekmo, temu pa je dodal še 9,2 skoka, 9,8 podaje in 1,4 ukradene žoge na tekmo.

STA