Slovenija je v zadnji tekmi skupinskega dela prepričljivo premagala izbrano vrsto Nemčije. Prvi odzivi po tekmah.

Tonček Štern, korektor Slovenije: “Od prve do zadnje točke smo pokazali zelo visoko raven igre, Nemcem nismo pustili dihati, mislim, da je bilo to vidno tudi s tribun. Zato smo bili nagrajeni z odlično spodbudo, kar nam je pomagalo. Upam, da bo tako tudi naprej. Danes smo bili v vseh elementih, od servisa, sprejema, obrambe, do bloka, odlični, tudi v napadu nismo delali nepotrebnih napak. Nemci niso mogli priti do pravih priložnosti, da bi zaključevali. Mi smo dosti žog pobrali v polju in bili kakovostni tudi v napadu. S tem smo dokazali, da poraz s Francijo ni pustil posledic. Če bomo tako igrali tudi naprej, se nimamo česa bati, prav vseeno nam je, s kom bomo igrali v osmini finala.”

Alen Pajenk

Alen Pajenk, bloker Slovenije: “Na Nemce smo se dobro pripravili, taktično odigrali odlično, jih spravili od mreže in potem nam je bilo lažje. Je pa res, da Nemci danes niso bili pravi. Zato ne morem govoriti o tem, da je bila to naša najboljša tekma. Tudi proti Franciji smo odigrali odlično, sicer izgubili, a smo dali vse od sebe. Zato smo poraz sprejeli, nanj pozabili in se očitno zelo dobro pripravili na naslednje tekmece. Tako kot se bomo zdaj na naslednje. Kdo to bo, za zdaj ne razmišljamo.”

Dejan Vinčić, podajalec Slovenije: “Malo mi gre v nos tole slavje ob koncu. Dobro, razumem navijače, ampak mi zaenkrat nismo naredili še ničesar. Uvrstili smo se v osmino finale, to je bil naš osnovni cilj, a kakšen poseben uspeh še ni. Zdaj bo za nas vsaka tekma finale, za vsako naslednjo tekmo vemo, kaj nam prinaša in kaj nam vzame. Veseli me, da smo danes pokazali vrhunsko igro, držali smo se taktičnih navodil selektorja. S servisom smo pritisnili na Fromma in ga odstranili iz igre po polovici niza, kar je bil dogovor in cilj. V bloku smo bili fenomenalni, dobro brali njihovega podajalca, v obrambi bili borbeni. Pokazali smo zelo, zelo dobro predstavo. Zdaj je važno, da se spočijemo, ohladimo glave, saj ti ta stoženski pekel samo še podaljša adrenalinsko razpoloženje. Nato pa v soboto na polno, ne glede na to, kdo nam bo stal nasproti.”