Tekma proti Tabor Sežani je bila odlična priložnost za potrditev zadnje zmage proti Muri in priložnost za dvig s spodnjega dela lestvice. Glavni trener NK Maribor Damir Krznar je bil  dvoboju s Sežančani zelo neposreden.

“Tekma, na katero nismo prišli v prvem polčasu, je edini komentar začetnega dela. To je bil najslabši polčas, odkar sem tukaj. Imeli smo boljši odziv v nadaljevanju tekme in se uspeli vsaj izogniti porazu, vendar je težko skriti razočaranje. Lahko rečem, da sem jezen in nesrečen. Način, kako smo šli v tekmo in odigrali prvi polčas, je pod vsako kritiko. Brez želje, teka, agresivnosti in bojevitosti. Kot bi šli na igrišče in čakali, da si bo Tabor sam zabil gol. To je šok zame kot trenerja. Zvrstilo se je preveliko število neizsiljenih napak, nismo uspeli nanizati nekaj zaporednih uspešnih podaj, delovali smo, kot da ne bi vzpostavili povezave v igri. Morali bomo opraviti temeljito analizo prikazanega na tekmi, ta prvi polčas mi je nerazumljiv in se več ne sme ponoviti,” je dejal nezadovoljen Damir Krznar.

Vtisa ni popravil niti odziv v končnici. “Na koncu smo izvlekli točko, lahko bi tudi zmagali, a to ne bi skrilo naših težav. Lahko smo zadovoljni vsaj z zadnje pol ure. Imeli smo še dovolj fizične in mentalne moči, poskušali narediti preobrat. Nismo odnehali, to je dobro, toda moramo začeti igrati od prve minute, saj nismo tako prepričljivi, da bi si dovolili prazen tek med tekmo, kaj šele, da bi ta trajal ves polčas. Vsaka ekipa ima določena negativna obdobja v igri, ki se pojavijo 10, 15 minut, ne morejo pa trajati celoten polčas. Ko sta najmlajši in najstarejši na igrišču edina na zahtevani ravni, je vsak nadaljnji komentar odveč. Svoje poteze in pripravo na tekmo bomo analizirali tudi v strokovnem štabu.”

Sledijo tri zaporedna gostovanja

Po zmagi proti Muri brez želenega napredka. “To me je še dodatno razjezilo. S to tekmo bi lahko potrdili zmago proti Muri, zdaj točke iz Murske Sobote nimajo takšne teže. Ob tem pa sledijo tri zaporedna gostovanja, na katerih se bo treba pošteno namučiti za nove točke.”

Za konec še zaskrbljenost na odzivi določenih igralcev: “Vemo, da čez noč ne gre. Treba je vztrajati. Drži pa, da so nihanja v igri prevelika. Vmes je bilo nekaj znakov prebujenja, zdaj je znova prišla do padca. Ko izhajaš iz osnov z ustrezno mero bojevitosti, občinstvo vsaj v tem pogledu nima pripomb. Nam pa so tokrat manjkale osnove. Če se trudiš in se rezultatsko ne izide, si nimaš česa očitati. Zato sem zaskrbljen, saj je težko sprejeti, da dela, ki ga opravljaš, ne opravljaš vedno s 100-odstotno zavzetostjo. Razumel bi napačno podajo po 100 metrih sprinta, ne pa ob tokratnem poteku dogodkov, z žogami v avt ali zgrešenimi podajami brez pritiska. Ne glede na vse verjamem v fante, v njihovo odgovornost. Da se zavedajo, kaj smo počeli narobe in da moramo boljše. Veliko boljše. Zato med našo komunikacijo v slačilnici nenehno poudarjam, da je treba še bolj poprijeti in slediti zastavljeni poti, saj je pred nami veliko dela.”

Razumel bi napačno podajo po 100 metrih sprinta, ne pa ob tokratnem poteku dogodkov, z žogami v avt ali zgrešenimi podajami brez pritiska. Ne glede na vse verjamem v fante, v njihovo odgovornost. Da se zavedajo, kaj smo počeli narobe in da moramo boljše. Veliko boljše.”

Standings provided by SofaScore LiveScore