V osmini finala je v Ljubljani po novi odlični predstavi še drugič v nekaj dnevih padla izbrana vrsta Nemčije. Včerajšnja tekma  je bila nekoliko bolj izenačena kot tekma skupinskega dela.

Kapetan Tine Urnaut je po tekmi dejal, da je pomembno, da so pokazali mirnost v ključnih trenutkih. “Mislim, da smo na začetku tretjega niza Nemcem vse preveč podarili, tako da so se zbudili, začeli odlično igrati, posledica tega je bilo bolj negotovo nadaljevanje. Važno pa je, da smo za razliko od tretjega v četrtem pokazali mirnost, ki nam je zagotovila zmago. Veliko zaslug za to imata tudi Ropret in Možič, ki sta samo dokazala, da vsak, ki stopi na igrišče da svoj doprinos. Ne zanima nas, kdo bo nas tekmec v četrtfinalu, važno je, da imamo nekaj časa za počitek, da si napolnimo baterije.”

Klemen Čebulj je dodal, da je tak padec, kot so ga doživeli fantje v tretjem nizu povsem normalen. ” Nemci so se danes dobro pripravili. Dobro so servirali, dobro igrali v bloku in obrambi. Mogoče bi morali biti mi še malo bolj potrpežljivi, nekaj napak je bilo odveč. Smo pa danes njihov sprejem dobro oddaljili od mreže, tako da je imel njihov podajalec kar nekaj težav. Tudi v nadaljevanju se moramo držati tega ritma pri servisih in ne smemo delati napak. Mislim pa, da je tak padec, kot smo ga imeli mi danes, povsem normalen. Vseeno pa bi z nekaj sreče in zbranosti dobili tudi tretji niz in prej končali tekmo.

Za konec še Mariborčan Alen Paljenk. “Tudi v prvih dveh nizih, ki smo jo dobili, ni bilo lahko, smo pa nekaj takega pričakovali. Vedeli smo, da bo Nemčija boljša kot na prvi tekmi. Vedeli smo, da bodo s servisom bolj agresivni. Toda tudi mi smo z začetnimi udarci bolj pritiskali. Vedeli smo, da nimamo česa izgubiti. Zdaj se ne bomo zaustavljali. Pred takim občinstvom ne moremo reči, da smo storili svoje. Prepričani smo, da bo tudi Nizozemcem, ki jih dobro poznamo, kot tudi Ukrajincem, če bodo premagali Nizozemce, težko v tej dvorani.”

Po uspehih na evropskih tleh se našim odbojkarjem obeta še odmeven uspeh na svetovnih prvenstvih v svojem tretjem nastopu. Četrtfinale bo še v ljubljanskih Stožicah proti zmagovalcu jutrišnjega obračuna med Nizozemsko in Ukrajino, nato sledi sklepni del na Poljskem.

Stavnice v obračunu naslednjega tekmeca Slovenije dajejo rahlo prednost izbrani vrsti Nizozemske. Tekma četrtfinala bo v sredo 7. septembra, najverjetneje ob 21.00 uri.