Slovenska moška članska košarkarska reprezentanca se v ponedeljek popoldan iz Münchna seli na prizorišče EuroBasketa v Köln. Pred odhodom je selektor Aleksander Sekulić določil dvanajsterico košarkarjev, ki bo na prvenstvu branila slovenske barve. Kot zadnjima se je zahvalil Gregorju Hrovatu in Jakobu Čebašku.

Slovenska košarkarska reprezentanca, Eurobasket 2022:

3 – GORAN DRAGIĆ (kapetan)
4 – ŽIGA SAMAR
5 – LUKA RUPNIK
6 – ALEKSEJ NIKOLIĆ
7 – KLEMEN PREPELIČ
8 – EDO MURIĆ
10 – MIKE TOBEY
11 – JAKA BLAŽIČ
27 – ŽIGA DIMEC
30 – ZORAN DRAGIĆ
31 – VLATKO ČANČAR
77 – LUKA DONČIĆ

Prva tekma proti Litvi

Slovenija bo v Köln prispela v ponedeljkovih popoldanskih urah. Na prizorišču skupinskega dela EuroBasketa bo prvi trening opravil v torek.

Za uvod evropskega prvenstva Slovence 1. septembra ob 17.15 uri čaka dvoboj z Litvo. Po dnevu premora sledi 3. septembra obračun proti Madžarski (20.30), dan kasneje, torej v nedeljo, 4. septembra, pa še dvoboj proti Bosni in Hercegovini (17.45). Sledi nov dan premora, za konec skupinskega dela pa sledita še dvoboja z gostitelji Nemci (6. september, 20.30) in Francozi (7. september, 17.15). Turistična agencija Kompas je za vse ljubitelje košarke pripravila posebne navijaške pakete, prav tako pa omogoča tudi nakup vstopnic za tekme brez paketnega aranžmaja.

SPLETNA STRAN EVROPSKEGA PRVENSTVA 2022