Danes bo delno jasno, po nižinah bo sprva megla ali nizka oblačnost. Popoldne se bo oblačnost od zahoda nekoliko povečala. Čez dan bo ponekod zapihal jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 25 °C.

V sosednjih pokrajinah bo prav tako delno jasno z nekaj jutranje megle. Ponekod bo zapihal jugozahodnik. Popoldne bo več spremenljive oblačnosti. V alpskem svetu Furlanije-Julijske krajine bo popoldne možna kakšna ploha. 

Obeti

Nad severno Sredozemlje in vzhodne Alpe se je razširilo plitvo območje visokega zračnega tlaka. Z jugozahodnim vetrom nad naše kraje doteka bolj suh in toplejši zrak.

Jutri bo sprva precej jasno, le v zahodnih krajih bo več oblačnosti. Čez dan bo delno jasno, v hribovitih krajih na zahodu bodo popoldne in zvečer možne posamezne plohe in tudi kakšna nevihta. Pihal bo jugozahodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 12, na Primorskem okoli 15, najvišje dnevne od 21 do 27 °C. Več oblačnosti bo v Alpah. Popoldne in zvečer se bodo v krajih zahodno in severno od nas pojavljale posamezne plohe in nevihte, ki se bodo lahko nadaljevale tudi v noč. Vremenska obremenitev se bo prehodno nekoliko povečala, poroča Agencija RS za okolje.

V noči na nedeljo bodo v severnih krajih še možne posamezne plohe, lahko tudi zagrmi. V nedeljo bo deloma sončno, zjutraj in dopoldne bo v severni in severovzhodni Sloveniji zmerno oblačno. Verjetnost za krajevne padavine bo majhna.

V ponedeljek bo sončno, vsak dan bo topleje.

Vrača se puščavski pesek

Po poročanju portala Siol.net nam bo vroča afriška zračna masa poleg zelo visokih temperatur prinesla tudi nekaj puščavskega peska, zato vidljivost na vrhuncu vročinskega vala v sredo in četrtek kljub prevladujočemu sončnemu vremenu ne bo najboljša.

Dodajo tudi, da se bodo temperature na zadnji spomladanski dan, prihodnji četrtek, dvignile vse do 36 stopinj Celzija. V nekaterih krajih nekoliko vzhodneje in južneje od nas se bodo termometri povzpeli celo do 40 stopinj.