V četrtek nekaj pred 14. uro se je na Kobariškem smrtno ponesrečila jadralna padalka. Gorski reševalci Gorske reševalne službe Tolmin so na težko dostopnem in močno zaraščenem severnem pobočju kobariškega Stola našli negibno 49-letno nemško jadralno padalko, za katero je zdravnica potrdila smrt in odredila obdukcijo, so sporočili s policije.

Policisti policijske postaje Bovec so ugotovili, da je v četrtek ob 12.50 skupina osmih nemških jadralnih padalcev poletela z vzletišča Kobala na Tolminskem. Med njimi je bila tudi 49-letna jadralna padalka, ki je na Kobariškem zaradi po padcu zaradi poškodb umrla.

Zdravnica splošne ambulante Kobarid je odredila sanitarno obdukcijo, ki jo bodo opravili na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.

Policija je o tragični nesreči tuje jadralne padalke obvestila pristojnega preiskovalnega sodnika novogoriškega sodišča in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici ter tudi preiskovalca letalskih nesreč. Bovški policisti so glede na vsa ugotovljena dejstva tujo krivdo izključili in bodo o vseh ugotovitvah s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

STA