Po poročanju strani Avtokampi.si bodo Terme 3000 in Terme Ptuj v kratkem dobile nove adrenalinske tobogane, do glavne sezone pričakujejo odprtje štirih toboganov. Samo letos bodo v obogateno bazensko ponudbo v Termah 3000 in Termah Ptuj vložili 2,5 milijona evrov.

V Termah 3000 dva nova adrenalinska tobogana

Terme 3000 so znane kot tiste, ki imajo že zdaj najbolj adrenalinske tobogane, so pa njihovi zunanji bazeni že odprti, prav tako tudi tobogani Aqualoop, Kamikaza, 2 cevna tobogana Modri val in Črna luknja z dolžino 140 in 170 metrov in Mentol tobogan. Za najmlajše otroke so tudi že odprli nova vodna igrala, prenovili pa so tudi kopalno ploščad.

Predvidoma v prvi polovici julija bodo odprli še dva nova tobogana. Vesoljska luknja bo zavit in hiter adrenalinski tobogan, Samorogov spust pa bo vključeval štiri drče, ki bodo odličen vodni poligon za tekmovanje vseh družinskih članov.

V Termah Ptuj še v tem mesecu dva nova tobogana

Bazene v Termah Ptuj vsako leto obišče 150.000 kopalcev, letos pa predvsem zaradi novosti pričakujejo še boljši obisk. Zunanje bazene vsako leto odprejo v začetku junija, ko gostje lahko uživajo v plavalnem bazenu, bazenu z valovi, otroškem bazenu in bazenu z masažami. V Termah Ptuj imajo med drugim enega največjih sistemov toboganov pri nas in tudi skakalnico.

Novi tobogani bodo predvidoma odprti v drugi polovici junija, odvisno od vremena, ki je pomemben dejavnik pri montaži toboganov. Do takrat bosta, v kolikor bo montaža novih dveh toboganov to omogočala, občasno odprta le 2 tobogana, in sicer oranžni Tajfun oranžni in zeleni. Twist bo 100 m dolg hiter in povsem zaprt tobogan rumeno oranže barve, ki bo v notranjosti deloval kot mavrica, Sfera pa bo pisan tobogan s kombinacijo klasičnega drsalnega dela in prostora, kjer se bosta kopalca na drsalni blazini (tuba) za dve osebi vrtela, potem pa ju bo tok vode vrnil nazaj v drsalni del. Prvi takšen tobogan v Sloveniji.

Več o počitnicah v Termah 3000 in Termah Ptuj na tej povezavi.