Prehod na samooskrbo z električno energijo še nikoli ni bil bolj privlačen kot zdaj, ko so na voljo najvišje subvencije za samooskrbo v zgodovini.

Družba Borzen, odgovorna za podeljevanje subvencij za proizvodnjo električne energije iz obnovljivih virov v Sloveniji, je namreč objavila nov javni poziv, ki zagotavlja finančne spodbude za postavitev sončnih elektrarn z baterijskim hranilnikom ali brez njega. Te subvencije omogočajo, da je investicija v sončno elektrarno bolj dostopna, vračilna doba pa krajša.

Tako GEN-I Sonce, vodilni ponudnik sončnih elektrarn na ključ v Sloveniji, vsem strankam omogoča brezskrbno naložbo v zeleno prihodnost. V podjetju ponujajo celovito samooskrbo, kar pomeni, da se stranka po oddaji povpraševanja lahko prepusti ekipi strokovnjakov, ki poskrbijo za vse, od začetnega svetovanja do končnega priklopa elektrarne.

GEN-I Sonce prav tako uredi vso potrebno dokumentacijo in prijavo za pridobitev subvencij Borzena, kar dodatno olajša celoten postopek.

Kako v praksi izkoristiti trenutne pogoje?

Kako lahko korak v smer trajnosti in energetske neodvisnosti naredite tudi sami? S klikom na to povezavo izpolnite spletni obrazec in prejmite brezplačno in neobvezujočo informativno ponudbo, skladno z novo zakonodajo o samooskrbi in edinstvenim modelom samooskrbe GEN-I, ki vam omogoča še dodatne prihranke z odkupi viškov neporabljene električne energije.

Sončne elektrarne GEN-I Sonce vam ob pridobitvi subvencij Borzena zagotavljajo bolj dostopno investicijo v obnovljive vire energije, večjo energetsko neodvisnost in hitrejšo vračilno dobo investicije.

Kolikšna je višina nepovratnih finančnih spodbud?

Višina nepovratnih finančnih spodbud je odvisna od izbire sistema: za sončne elektrarne z baterijskim hranilnikom znaša subvencija 675 EUR za 1 kW inštalirane nazivne moči naprave, vendar ne več kot 40 % upravičenih stroškov naložbe

Za sončne elektrarne brez hranilnika je subvencija 250 EUR za 1 kW inštalirane nazivne moči naprave, vendar ne več kot 25 % upravičenih stroškov naložbe.

S kalkulatorjem prihrankov, ki ga ponuja GEN-I Sonce, si lahko enostavno izračunate višino prihrankov pri stroških električne energije po prehodu na samooskrbo. Kalkulator vas čaka tukaj

Prav tako lahko izkoristite priložnost in tukaj izpolnite spletni obrazec za brezplačno in neobvezujočo informativno ponudbo.