V torek se bodo ponovno spremenile cene goriv, te pa bodo po izračunih Mojih financ razveselile lastnike vozil in tudi vse tiste, ki razmišljajo o nakupu zaloge kurilnega olja. Zimskim podražitvam od aprila dalje sledi obdobje pocenitev. Čeprav je cena nafte v zadnjih dveh tednih nekoliko narasla, se tudi tokrat obeta znižanje cene.

Vlada se je ta teden kljub pozivom trgovcev, da so marže občutno prenizke, odločila, da jih ne bo zvišala. Torkova uredba bi lahko marže celo za eno leto zacementirala na tej ravni, navajajo na Mojih financah.

Pričakuje se izrazit padec cen pri bencinu

Izračun portala kaže, da bo cena bencina upadla za dva do tri cente na liter, in sicer na približno 1,45 evra. 50-litrski rezervoar bo tako stal okoli okoli 72,5 evra, kar bo najmanj od letošnjega februarja. Glavni razlog za pocenitev je v dogajanju v začetku junija, ko so cene goriv na sredozemskih borzah sledile naftnemu štirimesečnemu dnu, še ocenjujejo.

Analitiki Mojih financ napovedujejo, da se bo tudi cena dizla na liter znižala. Napovedi kažejo manj izrazit padec cene. Liter dizla naj bi se pocenil za nekaj manj kot en cent, na nekaj manj kot 1,46 evra. Poln 50-litrski rezervoar bo tako lastnike vozil z dizelskim motorjem stal 73 evrov.

Liter bencina zna tako znova postati cenejši kot liter dizla. Cena bi bila vseeno najnižja v zadnjih štirih mesecih.