Zdajšnji šef Ukoma Dragan Barbutovski bo v prihodnje zaposlen v kabinetu predsednika vlade na področju komuniciranja z mednarodno javnostjo.

V kabinetu predsednika vlade so dogajanje pospremili s pojasnilom, da so stranke vladne koalicije že v predvolilni kampanji opozarjale na škodljivost sovražnega govora v političnem diskurzu, poleg drugih organov pa se mora tej problematiki v večji meri posvetiti prav Ukom.

Vlada bo o zamenjavi odločala v prihodnjih dneh

Predsednik vlade zato na mesto v. d. direktorice Ukoma predlaga nekdanjo novinarko RTVS, sedanjo poklicno predsednico sveta delavcev RTVS in predstavnico zaposlenih v nadzornem svetu RTVS. Bezjak Cirman je v prvem odzivu za STA dejala, da se veseli novega izziva. Za odhod iz novinarskih vrst se je sicer odločila s težkim srcem, saj gre za lep poklic, je dejala, obenem pa dodala, da vodenje Ukoma vidi kot pomemben karierni korak.

Vlada bo o zamenjavi na čelu Ukoma predvidoma odločala v prihodnjih dneh.

Informacijo, da sedanji v. d. direktorja Ukoma Barbutovski, ki ga je vlada imenovala na prvi seji 1. junija, po dobrih dveh mesecih odhaja s tega položaja, so sicer danes v kabinetu predsednika vlade potrdili.

Prvi je neuradno informacijo o odhodu Barbutovskega objavil Dnevnik, ki kot razlog navaja spor znotraj največje vladne stranke Gibanje Svoboda. Po navedbah časnika naj bi šlo za rezultat različnih pričakovanj glede načina in metod dela.

Barbutovski, ki je na čelu Ukoma nasledil Uroša Urbanijo, je bil do nastopa te funkcije direktor slovenskega British Councila.

Generalni direktor Radiotelevizije Slovenija (RTVS) Andrej Grah Whatmough bo ugodil prošnji predstavnice zaposlenih v nadzornem svetu RTVS Petri Bezjak Cirman in ji v največji možni meri skrajšal odpovedni rok, so sporočili z RTVS. Bezjak Cirmanova bo namreč zasedla mesto vršilke dolžnosti direktorice vladnega urada za komuniciranje (Ukom).

RTVS: Grah Whatmough bo Bezjak Cirmanovi v največji možni meri skrajšal odpovedni rok

Na RTVS so se ob tem v sporočilu za javnost Bezjak Cirmanovi, sicer nekdanji novinarki RTVS, zahvalili za opravljeno delo in ji zaželeli uspeh na novem delovnem mestu.

Bezjak Cirmanova bo tako na čelu Ukoma nasledila Dragana Barbutovskega, ki ga je vlada na ta položaj imenovala na prvi seji 1. junija in bo v prihodnje zaposlen v kabinetu predsednika vlade na področju komuniciranja z mednarodno javnostjo.

Informacijo, da Barbutovski po dveh mesecih zapušča mesto v. d. direktorja Ukoma, so danes potrdili v kabinetu predsednika vlade. Dogajanje pa so pospremili s pojasnilom, da so stranke vladne koalicije že v predvolilni kampanji opozarjale na škodljivost sovražnega govora v političnem diskurzu, poleg drugih organov pa se mora tej problematiki v večji meri posvetiti prav Ukom.