Danes bo sprva sončno in zelo toplo. Čez dan bo nad večjim delom Slovenije začela nastajati kopasta oblačnost, iz katere se bodo razvile lokalne plohe in nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 28 °C. Plohe in nevihte se bodo ponekod po Sloveniji pojavljale tudi v poznovečernih in nočnih urah, napovedujejo na Meteoinfo Slovenija.

Zaradi šibkih višinskih vetrov bodo plohe in nevihte stacionarnega tipa ali pa se bodo le te pomikale zelo počasi. Predvsem nad območji, ki so jih v svoji napovedi obarvali oranžno, lahko čez dan, popoldan ali zvečer lokalno nastane tudi kakšna močnejša nevihta z močnejšimi in dolgotrajnejšimi nalivi ter točo. V večernih urah bo nevihtna aktivnost upadala, tekom noči pa se bodo ponekod po Sloveniji še pojavljale pretežno plohe, so še napovedali na Meteoinfo Slovenija.

Tudi jutri še lahko nastane kakšna nevihta

Jutri bo sodeč po napovedi ARSO delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, predvsem v gorskem svetu lahko še nastane kakšna ploha ali nevihta. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem večinoma šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 24, na Primorskem do 27 °C.

V nedeljo in ponedeljek bo spremenljivo oblačno vreme s plohami in nevihtami.