Nova hladna fronta nas bo prešla v sredo, potem kaže spet na suho in sončno vreme.

Nadpovprečno toplo vreme se nadaljuje tudi ob koncu septembra. Kot poroča agencija Arso, je povprečna dnevna temperatura v teh dneh po nižinah od 2 do 4 stopinj Celzija nad dolgoletnim povprečjem. Popoldnevi so zelo topli, najvišja temperatura pa je marsikje nad 25 stopinj Celzija.

Napovedujejo, da se bo toplo vreme nadaljevalo, naši kraji pa bodo bolj manj pod vplivom območja visokega zračnega tlaka. Jutri nas bo sicer oplazila oslabljena hladna fronta, ki bo le prehodno prinesla povečano oblačnost. V nedeljo bo za kakšno stopinjo manj toplo. Že v ponedeljek in torek se bo ponovno ogrelo. Trenutno kaže, da bo najvišja temperatura ponekod celo blizu oktobrskih rekordov. Segrelo se bo od 23 do 28 stopinj Celzija. Ob šibkem jugozahodniku bo najtopleje na jugovzhodu.

Nova hladna fronta nas bo prešla v sredo, ko bo predvsem v severnih krajih najverjetneje padlo tudi nekaj dežja. Po zadnjih napovedih bo v južni Sloveniji verjetno ostalo bolj ali manj suho. Najvišja temperatura bo morda le za kakšen dan ostala pod 20 °C, v nadaljevanju prihodnjega tedna kaže na suho, sončno in spet toplejše vreme. Le na jutranjo meglo bo treba računati, navajajo v Arso.