UVHVVR je v okviru uradnega nadzora odvzela vzorec piščančjega mesnega pripravka v prometu, v katerem je uradni laboratorij potrdil prisotnost bakterije Salmonella Enterica.

Kategorija: Živila

Podkategorija: mesni pripravek

Opis izdelka (TIP/OZNAKA): File piščančjih beder, marinirano; datum proizvodnje: 19.07.2024; rok uporabe: 21.07.2024; v prodaji v rinfuzi.

Podatki o vzorcu: Živilo vzorčeno 19.07.2024, v mesnici Mlinarič, Lesce. Prodaja neposredno potrošnikom.

Proizvajalec: Mesnica Mlinarič, Lesce

Vrsta tveganja: Mikrobiološka tveganja

Država porekla: Slovenija

Opis nevarnosti: Prisotnost Salmonelle enterica subsp. enterica 0:7

Ukrep: Odpoklic.

Živilu je 21.07.2024 pretekel rok uporabe. V kolikor so potrošniki izdelek zamrznili, naj ga zavržejo.