UVHVVR je v okviru uradnega nadzora odvzela vzorec piščančjega mesnega pripravka v prometu, v katerem je uradni laboratorij potrdil prisotnost bakterije Salmonella Enterica.
Kategorija: Živila
Podkategorija: mesni pripravek
Opis izdelka (TIP/OZNAKA): File piščančjih beder, marinirano; datum proizvodnje: 19.07.2024; rok uporabe: 21.07.2024; v prodaji v rinfuzi.
Podatki o vzorcu: Živilo vzorčeno 19.07.2024, v mesnici Mlinarič, Lesce. Prodaja neposredno potrošnikom.
Proizvajalec: Mesnica Mlinarič, Lesce
Vrsta tveganja: Mikrobiološka tveganja
Država porekla: Slovenija
Opis nevarnosti: Prisotnost Salmonelle enterica subsp. enterica 0:7
Ukrep: Odpoklic.
Živilu je 21.07.2024 pretekel rok uporabe. V kolikor so potrošniki izdelek zamrznili, naj ga zavržejo.