Kot poročajo srbski in hrvaški mediji, sta Iza in Samo Login, ki sta zaslužila s priljubljeno aplikacijo Talking Tom, v Srbiji kupila posest v obsegu 4 tisoč hektarjev.

Slovenska investitorja sta ustanovitelja podjetja z razvedrilnimi mobilnimi aplikacijami Outfit7. Po ustanovitvi januarja 2017, sta ga za milijardo dolarjev prodala kitajskemu holdingu United Luck Group. Njuno premoženje se ocenjuje na 689 milijonov evrov.

“Na 3.800 hektarjih želijo vzpostaviti ekološko kmetijsko proizvodnjo. Popolnoma sem prepričan, da bo to največja platforma ekološke kmetijske pridelave v vsej Evropi”, je dejal Branislav Nedimović, minister za kmetijstvo, gozdarstvo in vodno gospodarstvo Srbije.

Po besedah ministra se v zadnjih letih vse več kmetov odloča za ekološko pridelavo, ob tem je opozoril, da je v Srbiji okoli 24 tisoč hektarjev zemljišč, namenjenih prav ekološki pridelavi.

Ob tem narašča priljubljenost ekološke hrane, zaradi tega so cene tovrstne hrane od 20 do 50 odstotkov višje, od hrane, ki je bila pridelana na običajnih kmetijah. Dodatni motiv za ekološko pridelavo je subvencija v višini 221 evrov na hektar zemlje.