Pred dnevi so vodstva šol prejela pismo šolske ministrice Kustečeve ter zdravstvenega ministra Poklukarja, ki sta strnila misli na temo zdravja ter vračanja v šolske klopi. Mnoge šole so dopis posredovale staršem.

Smo tik pred ciljno črto

Ministra v dopisu povesta, da se zavedata nenavadnosti zadnjih dveh let. Četudi upata, da bo to leto bolj umirjeno, za zdaj ne kaže, da bo temu nujno tako. V sporočilu sta izpostavila delo znanstvenikov na področju preventive in kot najzanesljivejše orodje izpostavila preventivno cepljenje proti COVID – 19. “Dobili smo cepiva, ki so varna in učinkovita tudi za mlade, starejše od 12 let. Prav precepljenost vseh nas je ključna za zajezitev širjenja virusa. Ta bo bistveno vplivala tudi na naša življenja v naslednjih mesecih,” sta zapisala v sporočilu.

Menita, da smo v boju tik pred ciljno črto in nam bo skupaj, kot dobro uigrani ekipi, virus uspelo zajeziti.

Sporočilo ministrov

 

Kustečeva preboleva virus

Šolska ministrica je medtem včeraj preko twitterja sporočila, da je tudi sama žal okužena s koronavirusom, da pa priprave na novo šolsko leto medtem potekajo nemoteno. Iz Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport pa so medtem sporočili, da večjih sistemskih sprememb za zdaj ne načrtujejo, za vstopanje v šolo pogoj PCT, ki bo nujen za vstopanje v prostore šole.