Zaenkrat še ni jasno, ali bodo vrtci in šole zaprti tudi v prihodnje. O tem bo danes govorila krizna skupina vlade. Kacin je povedal, da ravnatelji pozivajo, da se počitnice podaljšajo.

FOTO: gov.si

Na današnji novinarski konferenci je Jelko Kacin odgovoril na vprašanje, ali že razpolaga z informacijami kako bo s šolami in vrtci prihodnji teden, in ali se bodo počitnice podaljšale.

Kacin je povedal, da bo danes popoldan potekal evropski svet. Po tej razpravi bo sledilo zasedanje krizne skupine vlade, ki bo pripravila odločitev za vlado. “Kako je videti v tem trenutku je nepomembno. Pomembno je, kaj bo rekla stroka. Ali bo temu predlogu sledila ministrica za izobraževanje in njen tim. Na podlagi tega se bo vlada odločila. Ne morem odgovoriti, za katero odločitev se bodo ogreli. To, kar je v etru v tem trenutku, je poziv ravnateljev, ki si želijo, da bi se počitnice podaljšale, ali se bo s tem strinjala stroka, ne želim javno razpravljati.”

To, kar je v etru v tem trenutku, je poziv ravnateljev, ki si želijo, da bi se počitnice podaljšale, ali se bo s tem strinjala stroka, ne želim javno razpravljati.

V planu je, da bi jutri dopoldan stekla novinarska konferenca, na kateri bi predstavili odločitve.